Rus hackerlar Almanya dahil 42 ülkeye saldırdı

Rus hackerlar Almanya dahil 42 ülkeye saldırdı

Güvenlik uzmanları Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın başlamasından bu yana siber saldırıları araştırıyor. Elde edilen bilgilere göre hackerlar Almanya dahil olmak üzere 42 ülkeye saldırdı.

Microsoft güvenlik ekibi, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın başlangıcından bu yana Rus siber hareketleri hakkında kapsamlı bir çalışma yönetiyor. Araştırma sonucu elde edilen verilere göre Rusya'daki devletin siber korsanları sadece Ukrayna'ya odaklanmıyor. Bununla birlikte  Ukrayna'yı destekleyen diğer ülkelerin ağlarına geniş çapta saldırıyor.

Son dört ayda 42 ülkede 128 hedefe Rusya tarafından siber saldırı düzenlendi. Bu ülkelerin başında ABD ve ikinci olarak Polonya geliyordu. Sıralamayı Baltık devletleri takip ediyordu. Öte yandan Microsoft Almanya'nın da saldırıya uğrayan ülkelerden biri olduğunu açıkladı.

Yapılan siber saldırıların yarısı devlet kurumlarını hedef aldı. Kalan saldırılar ise altyapı sektöründeki şirketlere ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik oldu.

Yapılan saldırılardan üçü başarılı oldu.

Artı49                                                                                                  Fotoğraf: Kevin Ku - Unsplash

HABERE YORUM KAT