Rossmann'dan hatırlatma! O smoothie geri çağırılıyor...

Rossmann'dan hatırlatma! O smoothie geri çağırılıyor...

Dm'den sonra, Rossmann şimdi aynı sağlık açısından tehlikeli nedenlerle kendi markasından bir smoothie'yi geri çağırıyor.

Dm yakın zamanda proteinli organik bir smoothie'yi geri çağırmak zorunda kaldıktan sonra , rakibi Rossmann da aynı şeyi yapıyor. 

Federal Tüketicinin Korunması ve Gıda Güvenliği Dairesi (BVL) tarafından bildirildiği üzere, aşağıdaki smoothie için bir geri çağırma başlatıldı:

Ürün adı: enerBIO Yulaf Ezmeli Smoothie
Üretici (dağıtıcı): Dirk Rossmann GmbH, Isernhägener Str. 16, 30938 Burgwedel
Üretim tarihi: 08/16/2022
Paketleme birimi: tüm şişeler
Raf ömrü: BBD'den bağımsız
Parti tanımlaması: EAN 4305615831367

Distribütör Rossmann'ın açıkladığı gibi, "ürünün eser miktarda yer fıstığı, diğer kuruyemişler ve susam içerdiği" göz ardı edilemez.

Alerjen bilgisinin olmaması nedeniyle yer fıstığı, diğer kuruyemişler ve susam alerjisi olan tüketiciler için oldukça tehlikeli olabilir. Son olarak Rossmann, bu alerjik reaksiyonların "cilt, göz, mukoza zarlarında semptomların yanı sıra solunum ve dolaşım problemlerini" içerebileceğine dikkat çekiyor.

Federal Gıda ve Tarım Bakanlığı'nın (BMEL) bildirdiği gibi, Almanya'da alerjen etiketlemesi zorunlu olduğundan, üretim sırasındaki hatanın ciddi sonuçları bulunuyor. Alerji ve intoleransın en yaygın 14 tetikleyicisi yer fıstığı, çeşitli kuruyemişler, susam tohumları ve bunlardan elde edilen ürünleri içeriyor.

Rossmann'a göre tespit edilen alerjenler bu konuda herhangi bir alerjisi olmayan kişiler için zararsızdır.

Rossmann, basın açıklamasında ayrıca müşterilerinden "enerBiO Haferfreude Smoothie'nin tüm şişelerini kullanmayı bırakmalarını" istiyor. Geri çağırmadan etkilenen ürün, satın alma bedelinin iadesi karşılığında satış noktalarına geri getirilebilir.

Fotoğraf: Unsplash - nzdoug16

 

HABERE YORUM KAT