Roma’da hazırlık: İtalya “benzeri görülmemiş bir aşı kampanyası” yaşayacakmış

Roma’da hazırlık: İtalya “benzeri görülmemiş bir aşı kampanyası” yaşayacakmış

Sağlık Bakanı Roberto Speranza “Ülkede, muhtemelen daha önce eşi benzeri görülmemiş bir Covid-19 aşılama kampanyası olacak” dedi.

İtalya Sağlık Bakanlığı’nın günlük açıkladığı verilere göre, koronavirüse yakalanların sayısındaki artış hızı yavaşladı. bu arada ülkenin ocak ayından itibaren büyük bir aşı kampanyaına hazırlandığı ilan edildi.

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, İtalyan Eczacılar Birliği Kongresinde yaptığı konuşmada, salgının ikinci dalgasında yayılmanın “baş döndürücü” şekilde artmasının ardından aldıkları önlemlerin ilk işaretlerini görmeye başladıklarını söyledi. Speranza, virüs bulaşma katsayısı Rt’nin düşüşe geçtiğini belirterek, “Sağlık hizmetleri üzerindeki baskı çok güçlü. Rt düşüyor ancak hâlâ 1’in altına inmedi, ancak o zaman daha önemli sonuçları görmüş olacağız” dedi.

İtalya’ya ilk Covid-19 aşılarının ocakta geleceğine işaret eden Bakan Speranza, “Ülkede, muhtemelen daha önce eşi benzeri görülmemiş bir Covid-19 aşılama kampanyası olacak ve her alandan herkesin tüm enerjisini vermesi ve olağanüstü uğraş göstermesi gerekiyor“ diye konuştu.

+49 – ROMA

HABERE YORUM KAT