Robert Koch Enstitüsü'nden 'Omikron' uyarısı

Robert Koch Enstitüsü'nden 'Omikron' uyarısı

Alman Robert Koch Enstitüsü (RKİ), Omikron mutasyonuna karşı ülkedeki risk değerlendirmesini yeniden yükselterek, artık aşılanmış ve hastalığı geçirmiş kişilerde de enfeksiyon riskinin “yüksek” olarak görüldüğünü duyurdu.

Koronavirüsün Omikron varyantı hızla yayılmaya devam ederken tam aşılılar ve hastalığı geçirip iyileşmiş olanlar da artan tehlikeyle karşı karşıya.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) ardından Almanya'da salgın hastalıklarla mücadele konusunda yetkili Robert Koch Enstitüsü (RKI) de aşılıları yeni varyanta karşı uyardı. Risk değerlendirmesinde güncellemeye giden RKI, iki doz aşılılar ve iyileşenlere virüs bulaşma riskinin "yüksek" olduğunu açıkladı. Açıklamada, aşılanmamış olanların bulaş riski "çok yüksek", hatırlatma aşısı yaptıranlarınki ise "orta" olarak değerlendirildi.

Toplum genelinde vaka sayılarının çok hızlı bir şekilde artabileceği uyarısı yapan RKI, "diğer ülkelerdeki deneyimlerden kaynaklı mevcut verilere göre Omikron varyantının şimdiye kadarki diğer varyantlara göre çok daha hızlı ve etkili şekilde yayıldığını" kaydetti.

Mevcut durumu "çok endişe verici" diye nitelendiren RKI, Omikron'un daha da yayılması durumunda ağır vaka ve ölü sayılarının daha da artacağı ve ülke çapında mevcut yoğun bakım kapasitelerinin zorlanacağı uyarısında bulundu.

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz

HABERE YORUM KAT