Robert Koch Enstitüsü uyardı... Almanya'da egzotik hastalıklar yayılıyor!

Robert Koch Enstitüsü uyardı... Almanya'da egzotik hastalıklar yayılıyor!

Almanya’da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten ve hükümeti bilgilendiren Robert Koch Enstitüsü, ülkede artan sivrisinek ve kenelere karşı uyarıda bulundu.

Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler, ülkede egzotik hastalıkların dikkate alınması çağrısında bulundu. Wieler, "İklüm değişikliği Almanya'da sivrisinek ve kenelerin yaşam alanlarının genişlemesine yol açıyor" dedi.

Wieler, "Birçok sivrisinek ve kene türü viral, bakteriyel ve paraziter patojenleri iletebilir. Buna örnek olarak Zika, Dang veya Batı Nil virüsünü verebiliriz. Öte yandan sıtmanın geri dönmeside mümkündür" diye konuştu. RKI Başkanı, yüksek sıcaklıkların sivrisinek ısırıklarında enfeksiyon olasılığını artırdığını ekledi.

Hür Demokrat Parti (FDP) parlamento grubunun sağlık politikası sözcüsü Andrew Ullmann, kene ve sivrisinek popülasyonunun iklimle bağlantılı olarak yayılması nedeniyle Avrupa ve Almanya'da daha önce görülmemiş hastalıkların ortaya çıkabileceğini bildirdi.

Artı49                                                                                                  Fotoğraf: Marcelo Leal - Unsplash

HABERE YORUM KAT