Robert Habeck kimdir?

Robert Habeck kimdir?

Robert Habeck, Alman Yeşiller Partisi'nin federal liderlerinden biridir.

2 Eylül 1969 tarihinde Lübeck'te doğan Habeck, 2018 yılından bu yana Yeşiller Partisi Eş Başkanı olarak görev yapmakta.

Habeck, 1990'larda öğretmenlik yapmaya başladı ve 2005 yılına kadar birçok okulda görev aldı. Aynı zamanda yazarlık ve çevirmenlik de yapan Habeck, birçok edebiyat ödülüne de layık görülmüştür.

Politikaya Yeşiller Partisi üyesi olarak giren Habeck, 2009 yılında Schleswig-Holstein eyaletindeki Flensburg Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2012 yılında ise Flensburg Belediye Başkanı seçildi ve 2018 yılına kadar bu görevini sürdürdü.

Habeck, 2017 yılında Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu'na seçildi ve aynı yıl parti sözcülüğü görevine getirildi. 2018 yılında ise Annalena Baerbock ile birlikte Yeşiller Partisi Eş Başkanlığı görevine seçildi.

Habeck, Yeşiller Partisi'nin 2021 Almanya federal seçimlerinde başbakan adayı olarak belirlendi. Seçimlerde Yeşiller Partisi, oyların %14,8'ini alarak üçüncü sırada yer aldı. Habeck, Yeşiller Partisi'nin federal liderleri arasında önemli bir figür olarak kabul edilmektedir ve parti içindeki çevreci ve sol eğilimli kanadın temsilcisi olarak bilinmektedir.

Fotoğraf: Heinrich-Böll-Stiftung - Flickr (CC BY-SA 2.0)

HABERE YORUM KAT