Rewe'de alışverişte büyük yenilik: Pick & Go...

Rewe'de alışverişte büyük yenilik: Pick & Go...

Rewe ikinci "Pick & Go" şubesini açtı. Dijital ödeme sistemi, ödeme yapmadan alışveriş yapmanızı mümkün kılacak.

Rewe'de büyük değişiklik - ödeme yapmadan alışveriş yapmak yakında mümkün olacak

Ödemesiz alışveriş: Bir Rewe şubesi artık bunu Berlin'in Prenzlauer Berg semtinde de mümkün kılıyor. Dilerseniz alışveriş yaptıktan sonra marketten çıkıp uygulama üzerinden ödeme yapabilirsiniz. Tabi ki bu sistem bir zorunluluk değildir.

Yazarkasa olmadan Rewe'de ödeme yapın: "Al ve Git" sistemi bu şekilde çalışır

"Seç ve Git" sloganının dediği gibi, sadece her şeyi alın ve gidin. Ödeme daha sonra, müşteri mağazadan ayrıldıktan sonra yapılır. İlk Rewe "Pick & Go" şubesi yaklaşık bir yıl önce Köln'de açıldı.

Peki bu pratikte nasıl çalışıyor? 

Dijital olarak ödeme yapmak istiyorsanız, alışverişe çıkmadan önce ilgili Rewe uygulaması "Pick & Go"yu indirmeniz gerekir, yaşınızı doğrulamak için müşteri hizmetleriyle iletişim kurmanız gerekir.

Ardından uygulama, mağazaya girerken ilgili okuyucunun önünde tutulan ayrı bir QR kodu oluşturur. Ardından müşterinin oturumu açılır. Kameralar, müşterinin tanınabilir olduğu hatasız hatları kaydeder.

Müşterilerin artık sıraya girmesi gerekmiyor

Lebensmittel-Zeitung'a göre toplam 400 kamera ve ağırlık sensörü, raflardan alınanları ve geri konanları tam olarak kaydediyor. Bu veriler, bireysel müşteriye özel olarak atanır ve ilgili uygulamada saklanır.

Tüm ürünler bulunduktan ve satın alma işlemi tamamlandıktan sonra müşteri mağazadan ayrılabilir. Fatura on dakika sonra uygulamada görünür. Paypal, Google Pay, Apple Pay, Visa veya Mastercard ile ödeme yapılabilir.

Rewe'ye göre, veri koruma riski yoktur. Kameralar ve yazılım, müşteri verilerini saklamaz. Bu, sistemin alışveriş yaparken her müşteriye ayrı bir numara atadığı, ancak mağazadan çıktıklarında otomatik olarak sildiği anlamına gelir.

Bu sayede hiçbir müşteri tanınmaz ve her satın alma ile sistem için yeni olur. Rewe Group Yönetim Kurulu Üyesi Christoph Eltze, ayrıca sistemin tüm veri koruma yetkilileriyle koordine edildiğini vurguluyor.

Ancak dijital alışveriş deneyimi bir zorunluluk değil. Hibrit bir sistem sayesinde kasada geleneksel ödeme de devam ediyor. Berlin Rewe şubesi müdürü Jana Sanktjohanser, "Müşterilerimize ödeme yapması için her fırsatı vermek istiyoruz" diye açıklıyor.

Köln'deki pilot mağazanın aksine, Berlin'deki yeni "Pick & Go" şubesi kendisini daha ileri bir gelişme olarak görüyor. Christoph Eltze:  “Dört kat daha fazla ürünümüz var. Ayrıca müşterilerimize paketlenmemiş ürünler de sunuyoruz,” diye açıklıyor. 

"Seç ve Git" sistemi hakkındaki görüşler oldukça bölünmüş görünüyor. Google Playstore'da da görülebileceği gibi uygulama sadece 1000 kez indirildi. Neredeyse 1 milyon kez indirilen geleneksel Rewe uygulamasıyla karşılaştırıldığında bu çok az.

Rewe "Pick & Go"da nakitsiz ödeme: Dijital sisteme güven eksikliği

Bu yine de teknolojiye olan güven eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Berlin Rewe şubesinin müdürü, birçok müşterinin piyasadan para ödemeden çıkmaları halinde yine de kendilerini hırsız gibi hissedeceklerini söylüyor.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - markusspiske

HABERE YORUM KAT