Rewe ve Penny'den yeni hizmet!

Rewe ve Penny'den yeni hizmet!

Rewe ve Penny: Artık banka müşterileri süpermarketlerden nakit para yatırabilir

Eğer yakınınızda şube veya ATM yoksa banka hesabınıza nakit para yatırmak sizin için oldukça zor olabilir. Bir banka şimdi müşterilerine bu konuyla ilgili bir çözüm sunuyor. 

Cüzdanında her zaman nakit bulundurmak isteyenler zaman zaman sıkıntı yaşayabilir. Deutsche Bank gibi kredi kurumları hizmetlerini azaltıyor ve fiziki nakit mevduatlar, özellikle doğrudan bankaların müşterileri için genellikle gerçek bir zorluk oluşturuyor. Çünkü bu bankaların şubeleri ve para yatırabilecek ATM’leri olmayabiliyor.

Nakit para yatırma: Mobile-Bank Vivid müşterilerine yeni bir hizmet sunuyor

ING gibi bazı bankalar ATM gibi makineleri doğrudan müşterilerinin kullanımına sunarken, Deutsche Kreditbank (DKB) gibi bazı kredi kuruluşları da süpermarketlerde ve indirim marketlerinde “Mağazada Nakit” işlevine güveniyor. Artık bir mobil banka da aynı hizmeti sunuyor.

Kendi ifadelerine göre, saf mobil banka Vivid'in 500.000'den fazla müşterisi her zaman kolay olmadı. Vivid bir basın açıklamasında, nakit para yatırmanın "Vivid müşterileri tarafından en çok talep edilen özelliklerden biri" olduğunu belirtti. Mobil banka, Vivid "önde gelen özel ödeme platformu Paysafe'in bir parçası" olan Berlin şirketi "Viafintech" ile işbirliği sayesinde bu isteği yerine getirmeye çalışıyor.

Süpermarket kasasında para yatırmak için uygulamayı kullanabilirsiniz

"Viafintech" ile birlikte, Almanya genelinde müşterilerin bundan böyle nakit para yatırabilecekleri 12.500 kabul noktası sağlanıyor. Nakit para yatırma girişimine sadece süpermarketler ve indirimciler değil, aynı zamanda benzin istasyonları da katılıyor.

Mobil banka Vivid’in yeni hizmetine Rewe, Penny, Rossmann, Toom ve OMV benzin istasyonlarından ulaşabilirsiniz. Müşteriler ayrıca Mobilcom-Debitel'de veya Deutsche Bahn hizmet mağazalarında nakit para yatırabilirler.

Minimum tutar 50 Euro, maksimum tutar 999,99 Euro

Rewe, Penny veya Toom'daki ödemede, kullanıcılar uygulamada "Nakit depozito" altında istenen tutarı girebilir. Giriş onaylanır onaylanmaz, görünen barkodun kasada taranması gerekir. Bu tutar, hesaba yatırılmadan önce kasaya nakit olarak ödenmelidir. 24 saat içinde en az 50 Euro, en fazla 999.99 Euro yatırabilirsiniz.

Vivid: yüzde 2,5 komisyon

Ancak Vivid bu işlem için diğer bankaların da yaptığı gibi müşterilerden toplam tutarın yüzde 2,5’ini ücret olarak alacak. Bu işlem, diğer sağlayıcılarda da yaygın bir şekilde kullanılır.

Vivid Prime müşterileri için ise aylık 200 Euro'ya kadar ücretsiz para yatırma işlemi yapılabilmektedir. 

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - simonkadula

 

 

HABERE YORUM KAT