Rewe ve Edeka taze gıda tezgahlarını kapatıyor!

Rewe ve Edeka taze gıda tezgahlarını kapatıyor!

Almanya'da alışveriş, enflasyon nedeniyle günden güne daha da pahalı hale geliyor. Şimdiyse iki süpermarket zinciri taze gıda tezgahlarını kapatıyor.

Ukrayna'da devam eden savaş ve enflasyon, süpermarketlerde farklı krizlerin doğmasına neden oluyor. Ürünlerin giderek pahalılaşması ve teslimatta çıkan sıkıntılar tüketicileri olumsuz yönde etkiliyor.

Almanya'da vatandaşların sıklıkla tercih ettiği iki süpermarket Rewe ve Edeka'da göze çarpan başka bir sorun ortaya çıktı. Söz konusu marketler taze gıda tezgahlarını kapatıyor.

Şu anda Almanya'da ciddi bir personel sıkıntısı yaşanıyor. Bu sıkıntıdan sadece havaalanları, teslimat hizmetleri, restoranlar ve zanaat işletmeleri değil süpermarketler de etkileniyor.

Süpermarketlerde kalıcı personel bulmak neredeyse birkaç ay sürüyor. Bu nedenle bazı marketler taze peynir ve et gibi tezgahlarını normalden daha erken kapatarak önlem alıyor.

Kuzey Ren-Vestfalya başta olmak üzere birkaç eyaletteki Rewe ve Edeka'nın bazı şubeleri personel eksikliği nedeniyle müşterilerine artık günün her saati taze gıda sağlayamıyor. Tüketiciler bu nedenle paketlenmiş sosis ve peynir gibi soğutmadaki hazır gıdalara başvurmak zorunda kalıyor.

Bu durum sadece müşterileri değil firmaları da kötü etkiliyor. Şirketler taze gıda tezgahlarının kapanması nedeniyle daha az satış yaparak zarara geçiyor.

Artı49                                                                                                    Fotoğraf: Markus Spiske - Unsplash

HABERE YORUM KAT