Rewe, Lidl ve Aldi: Izgara sosisin ciddi kusurları var...

Rewe, Lidl ve Aldi: Izgara sosisin ciddi kusurları var...

Domuz eti ızgara sosis satın alırken, tüketiciler kalitesiz mallarla karşılaşabilirler. Öko-Test'in Bratwurst kontrolü bunu gösterdi.

Aldi, Lidl veya Rewe gibi süpermarketlerin ve indirimcilerin derin dondurucu raflarında dolaşırken yapılan bir hata, geniş kapsamlı sonuçlara yol açabiliyor. Öko-Test, bir sosis kontrolünde ciddi kusurlar buldu.

Bratwurst testi: Öko-Test, laboratuvarlarda sosisleri inceler

Öko-Test'e göre, 19 haşlanmış domuz sosisinin testine organik pazarlardan, süpermarketlerin kendi markalarından ve indirimcilerinden ve ayrıca tanınmış sosis üreticilerinin markalarından ürünler dahil edildi. Fiyatı 2,49 euro ile 10,98 euro arasındaydı ve 500 grama çevrildi.

Görevlendirilen laboratuvarlar, mikrobiyolojik stres veya mineral yağ bileşenleri gibi çok çeşitli göstergeleri dikkate alarak sosis kütlesinin kalitesini inceledi. Bu kategorilere ek olarak, hayvan refahı ve sürdürülebilirlik ve çevresel hedeflere uyum ile ilgili sorular da değerlendirmede belirleyici oldu.

Bratwurst testi: 19 ızgara sosisten sadece altısı testçileri ikna etti.Ayrıca, tedarikçiler, mezbahalar ve besi şirketleri ve çiftçiler tarafında şeffaf bir yaklaşım sorunu var. Çalışma yöntemleri, üç bölümden oluşan bir anket kullanılarak belirlendi. Öko-Test'e göre bunun için sertifikalar, tedarik sözleşmeleri, sürdürülebilirlik raporları ve diğer belgeler kontrol edildi.

Sonuç olarak iki çeşit “çok iyi”, dört “iyi”, iki çeşit “yeterli”, on “yeterli” ve bir “zayıf” olarak puanlanmıştır. Test kazananları da dahil olmak üzere tam sonuçlar burada mevcuttur .

Genel olarak, hayvancılık çoğunlukla kötü durumdaydı ve deneyciler genellikle AB'nin yakın zamanda savaş ilan ettiği madeni yağ izleriyle karşılaştı. 

Ürün: Barbekü sosisli doyurucu 10 adet 
Sağlayıcı: Aldi Nord/Aldi Süd (HoWe sosis ürünleri)
500 gram fiyatı: 2,50 Euro
Eksik maddeler: artan tuz, fosfatlar
Mineral yağ bileşenleri artırıldı
Test sonucu bileşenleri / sensörler (%50): zayıf
Tükenmesine izin verilen hayvanlar: hayır 
Aşı Yok / Antibiyotik Yok: Yok / Yok
Kuyruk yerleştirme yok / hadım yok: hayır / hayır
Kabul edilebilir soya / GDO olmayan soya / ormansızlaşma içermeyen soya yüzdesi: Hayır/ Hayır/ Kısmi
Firma, hayvancılık ve tarımla ilgili sorular ayrıntılı olarak (12 puan) 
Test sonucu şeffaflığı / hayvancılık (%50): yeterli
Genel değerlendirme: zayıf

Bratwurst testi: Müşteriler, AB onay mührüne ve etin menşeine dikkat etmelidir

Bratwurst alırken, hayvanların sağlığına önem veren müşterilerin böyle bir üründen uzak durmaları gerekmektedir. AB organik onay mührü kesinlikle serbest geçiş olmasa bile, ütopyaya göre en azından hayvancılık sırasında minimum ekolojik standartları garanti eder ve örneğin yemde hiçbir genetik değişiklik yapılmaz.

Lezzet "deneyimi" gerekçe olarak yeterli değilse, tüketiciler iş güvenliği açısından 1 ve 2 numaralı besicilik türleri ile ucuz ve indirimli etlerin yanı sıra şrink ambalajlı etlerden uzak durmalıdır. Sayısız örneğin gösterdiği gibi, insanlar genellikle mezbahalarda kötü koşullar altında çalışmakta. Sürdürülebilirlik açısından Brezilya, Arjantin veya ABD gibi ülkelerden gelen etlerin çok fazla kullanılmaması gerekiyor.

WWF ayrıca web sitesinde daha çevre dostu organik etin avantajları hakkında bilgi veriyor ve yoğun hayvancılığı eleştiriyor.

Bratwurst kontrolü: Almanlar giderek daha az domuz eti yiyor

Worldsofffood , "Almanya'da her saniye 665 sosisin eşdeğeri tüketiliyor" istatistiklerini derledi. Bununla birlikte, genel olarak, et tüketimi ve dolayısıyla domuz eti tüketimi de açıkça düştüğü gözleniyor. 

Fotoğraf: Unsplash - mandimelanie

HABERE YORUM KAT