Rewe, Edeka ve Aldi: Bu ürünlerin fiyatı artacak...

Rewe, Edeka ve Aldi: Bu ürünlerin fiyatı artacak...

Almanya'da artan cam maliyeti sebebiyle cam ambalajlı ürünlerde fiyat artışına gidilmesi bekleniyor.

Teslimat durumu son zamanlarda genel olarak biraz rahatlamış olsa bile, cam endüstrisi hala kötü bir şekilde etkileniyor. Focus Online'ın bildirdiği gibi , cam fiyatları yükselmeye devam ediyor. 

Cam üreticisi Wiegand'dan Nikolaus Wiegand'ın Lebensmittel Zeitung'a açıkladığı gibi , ana sorun yüksek hammadde fiyatları. Diğer şeylerin yanı sıra, yeni cam üretimi için kum, soda ve atık cam gerekiyor. Nikolaus Wiegand, "Ocak ayındaki fiyat seviyemiz geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 50 daha yüksekti" açıklamasında bulundu.

Artan üretim maliyetleri nedeniyle bitmiş cam da daha pahalı hale geliyor. Alkollü içecekler veya reçeller gibi şişe ve kavanozlardaki gıda üreticilerinin bu nedenle satış fiyatlarında değişikliğe gitmesi bekleniyor.

Uzmanlara göre, özellikle şarap ve köpüklü şarap gibi içeceklerin fiyatlarının çok yüksek olmasına muhtemel gözüyle bakılıyor. Tüketicilerin şişe başına iki avroya kadar daha fazla ödemeye hazırlıklı olması gerekiyor. Cin ve rom gibi alkollü içkilerin de fiyatı artıyor. Focus Online'ın bildirdiği gibi , bu içecekler artık süpermarketlerde 2,50 avroya kadar daha pahalı.

Cam krizi bira fabrikalarını da etkiliyor. Krombacher şirketi geçtiğimiz günlerde fiyat artışıyla tepki gösterdi . Bira barlarda ve restoranlarda da daha pahalı hale geliyor. Burada da ana sebep malzeme fiyatı: Yeni cam son aylarda yüzde 70'e varan oranda daha pahalı hale geldi.

Fiyat artışından sadece alkol etkilenmiyor, cam kavanozlu besinler de daha pahalı hale geliyor. Reçel ve marmelatlarda, müşteriler süpermarketlerdeki yeni fiyatları şimdiden hissediyorlar.

HABERE YORUM KAT