Radikallerle mücadele kataloğu: CSU klanlara, mafyaya ve “Querdenken”e savaş açıyor

Radikallerle mücadele kataloğu: CSU klanlara, mafyaya ve “Querdenken”e savaş açıyor

Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) aşırı sağcılara, İslamcılara, klanlara, korona önlemlerine ve aşıya karşı “Querdenken” hareketine savaş açmaya hazırlanıyor. CSU daha sert mücadele için bir de katalog hazırladı.

Angela Merkel’in federal hükümetteki ortağı ve Bavyera'daki iktidar partisi muhafazakâr eğilimli CSU’nun Federal Meclis Eyalet Grubu “radikallerle mücadele” çerçevesinde yeni bir talep kataloğu hazırladı. Söz konusu katalog, aşırı sağcılara, İslamcılara, mafyaya, suçlulara ve korona tedbirleri karşıtlarına de savaş ilan ediyor. Münchner Merkur gazetesinde yer alan habere göre CSU Federal Meclis Eyalet Grubu klanları ve mafya ailelerini ise Alman toplumuna şiddet ve suç “ithal etmekle” suçluyor.
PRANGA TALEBİ
CSU klanlar ve mafyanın suçla elde ettikleri parayı, lüks arabaları ve lüks gayrimenkulleri  ellerinden alıp kamulaştırmak gerektiğine işaret ettiği katalogda, klanlardan ayrılmak isteyenler için bir tanık koruma programı oluşturulmasını da talep ediyor.
Şiddet yanlısı İslamcı veya aşırı sağcı tehditlere karşı, önlemlerin ve mücadelenin sertleştirilmesini isteyen CSU grubu, söz konusu radikallerin daha yoğun bir şekilde izlenmesini ve teşhir edilmesini istedi. 
İSTİHBARAT RAPORUNDA “KOMPLO TEORİSYENLERİ BÖLÜMÜ”
CSU eyalet grubu komplo teorisyenlerine, korona tedbirlerine karşı da  savaş ilan etmek istiyor. Federal Anayasayı Koruma Dairesi'nin “Querdenken”, “Qanon” ve diğer korona önlemleri karşıtlarıyla komplo teorisyenlerinin yakından takibini ve istihbarat raporlarında komplo teorisyenleri için ayrı bir bölüm açılmasını talep ediyor.
Konuya ilişkin katalogda “Özgürlüklerini kullanma kisvesi altında, gerçekten demokrasimize saldırmak isteyenlere karşı büyük bir şiddetle ilerlenmelidir” deniyor. 
CSU’nun kataloğunda radikal hareket içinde olanlara ömür boyu silah yasağı, “ölüm ve düşman listeleri” oluşturanlara ve kişileri internette ifşa edenlere karşı yeni cezai yaptırım talepleri yer alıyor.
+49 – MÜNİH
FOTO: DPA
 

HABERE YORUM KAT