Putin’den Türkiye’ye üstü kapalı mesaj

Putin’den Türkiye’ye üstü kapalı mesaj

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptığı yeni açıklamayla Türkiye'yi işaret etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün düzenlediği basın toplantısında üstü kapalı olarak Türkiye’ye işaret etti. Rus lider Temmuz ayının başında Türkiye’de bulunan 5 Azov Taburu komutanının Ukrayna’ya geri dönmelerine izin vermesinden dolayı rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Putin, “Türkiye ile Ukrayna’nın Azov taburu savaşçılarının Türkiye’de kalmaları konusunda bir anlaşma vardı. Ve bu konuda başka bir yorumumuz olmayacak” dedi.

Putin ayrıca, Türkiye'nin esir Azov Taburu komutanlarını Ukrayna'ya vermesiyle, Rusya'nın Tahıl Anlaşması'na son vermesinin bir ilgisi olmadığına dikkat çeken Putin, “Birinin diğeriyle hiçbir ilgisi yok.” değerlendirmesinde bulundu.

Putin, Karadeniz Tahıl Anlaşması'ndan Rusya'nın çekilme kararının lojistik, Rus gemilerinin limanlara girişinin imkansızlığı, para transferi, sigorta ve diğer problemlerle bağlantılı olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye’nin bu ayın başında yapılan NATO Liderler Zirvesi’nde İsveç’in NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasından da rahatsızlık duyan ve bunu açıkça ifade eden Moskova ile Ankara arasında böylelikle yeni bir krizin de ayak sesleri duyuldu…

Esir takasının ardından da Moskova yönetimi, bu hamleden rahatsızlık duyduklarını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT