Putin yarın Almanya'nın doğalgazını kesiyor!

Putin yarın Almanya'nın doğalgazını kesiyor!

Almanya ve Rusya arasında doğalgaz krizi devam ediyor. Gerilim devam ederken Rusya, Almanya'ya giden Kuzey Akım 1'den giden sevkiyatı 10 günlüğüne kesiyor.

Avrupa ve Rusya arasındaki doğalgaz gerilimi büyüyor. Yarın Rusya’nın Kuzey Akım 1’den sevk edilen doğalgazı kesmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz ay Rusya'nın Kuzey Akımı 1 üzerinden aktardığı doğal gazı büyük ölçüde kısmasıyla Almanya'da doğalgaz krizi yükselmişti. Şimdi ise Kuzey Akım 1’de daha önce planlanmış olan bakım çalışmaları nedeniyle yarın başlayacak ve gaz sevkiyatı 10 gün boyunca yapılmayacak.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Kanada, ülkeye yaptırım uygulamış ekipman tedarikini durdurmuştu. Rus enerji şirketi Gazprom’da bunun üzerine Kuzey Akım-1 boru hattı üzerinden Almanya’ya gaz akışını haziranda yüzde 60 azaltmıştı.

Alman hükümeti doğalgaz boru hattının 11-21 Temmuz arasında planlı onarım nedeniyle kapalı olacağı için enerji darboğazının daha da kötüleşmesinden endişe duyuyor. Ayrıca Moskova’nın bu bakım çalışmalarından sonra doğal gaz musluğunu hiç açmayabileceğinden ya da açsa bile çok düşük seviyede tutabileceğinden endişe ediliyor.

Fotoğraf: American Public Power Association - Unsplash

 

HABERE YORUM KAT