Putin binlerce kişiyi askere çağırıyor

Putin binlerce kişiyi askere çağırıyor

Putin'in imzaladığı kararnameyle Rusya, silahlı kuvvetlerinde görev yapmak üzere 150.000 askeri çağırıyor. Ukrayna'daki savaşta doğrudan yer almayacak olan bu askerler, ülkenin savunma ihtiyaçlarını karşılamak için görevlendirilecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın silahlı kuvvetlerinde görev yapmak üzere 150.000 yeni askeri çağırıyor. Putin'in imzaladığı kararnameye göre, bu yıl içinde askere alım işlemleri başlıyor ve ilk dalgada 150.000 kişinin kaydı yapılacak.

SAVUNMA İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAKLAR

Bu askerler, Ukrayna'daki savaşa doğrudan katılmayacaklar ancak Rusya'nın savunma ihtiyaçlarını karşılamak üzere görevlendirilecekler. Geçmişte olduğu gibi, Rus hükümeti gönüllülerin sayısının yeterli olduğunu iddia etmiş olsa da, artan asker kayıpları nedeniyle yeni personel ihtiyacı ortaya çıkmış durumda.

Rusya, Ukrayna'ya karşı süren savaşta büyük kayıplar vermiş ve bu durum sürekli olarak yeni askerlerin ihtiyacını doğurmuştur. Resmi rakamlar olmasa da, bağımsız medyanın tahminlerine göre Rusya, 2022'nin başından beri on binlerce askeri kaybetmiştir.

Putin'in bu asker çağrısı, Rusya'nın savunma gücünü artırma ve askeri operasyonlarda devamlılığı sağlama çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Gelecek aylarda ikinci bir askere alma kampanyasının da düzenlenmesi bekleniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT