Porsche, 60 yıllık logosunu değiştirdi

Porsche, 60 yıllık logosunu değiştirdi

60 yıllık logosunu değiştiren Almanya merkezli otomotiv devi Porsche "Eskisinden çok da farklı olmadığı" yorumlarını alıyor

Alman otomotiv devi Porsche, 60 yıllık logosunu değiştirerek sonbahar itibarıyla satılacak araçlarda yeni bir logo kullanmaya başlayacak. Yeni logo, "eskisinden çok da farklı olmadığı" yorumlarını aldı.

Porsche'nin başkan yardımcısı Michael Mauer, yeni logonun temiz ve modern bir uygulama olduğunu belirtti. Yeniden tasarlanmış logo, Porsche'nin karakterini yansıttığını ifade etti. Tarihsel özellikleri yeniden yorumlayarak arı kovanı yapısı ve fırçalanmış metal gibi yenilikçi tasarım unsurlarını birleştirdiklerini söyledi. Yeni logo, markanın tarihini ve geleceğini birleştiren estetik açıdan iddialı bir şekilde tasarlandı.

otomotiv-devi-porsche-60-yillik-logosunu-15984581-1426-m.jpg

Porsche'nin pazarlama başkanı Robert Ader ise yeni logo ile ilgili olarak 2D ve 3D armaların hizalanmasının önemine değindi. Yenilenen logo, sadece yazılı malzemelerde değil araçların üzerinde de dokunarak hissedilebilir bir deneyim sunacak. Ader ayrıca yeni logonun duygusal vurguları altını çizmek ve marka tasarımını güncellemek için bir fırsat olduğunu belirtti. Porsche yazısının da daha büyük bir öneme sahip olacağını ifade etti.

otomotiv-devi-porsche-60-yillik-logosunu-15984581-3713-m.jpg

Son zamanlarda LG, Nokia, Pepsi gibi birçok firma trendlere ayak uydurmak için logolarını değiştirmişti. Porsche ise diğer şirketlerin aksine, özüne daha sadık kalarak logo değişikliği yapmış oldu.

HABERE YORUM KAT