Popüler tatil noktalarında Korona alarmı

Popüler tatil noktalarında Korona alarmı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte pek çok gezgin yurt dışına çıkmaya başladı. Ancak şu sıralar özellikle popüler tatil bölgelerinde Korona vaka sayıları yeniden yükselmeye başladı.

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge n-tv'ye verdiği demeçte: “Ülkeler önlemleri hafifletti diye virüs ortadan kalkmayacak.” ifadelerini kullandıç Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa'daki enfeksiyon sayısının son haftalarda üç katına çıkmasından endişe duyuyor. Şu anda, 100.000 kişi başına en yüksek insidansa sahip ülkelerin arasında; Almanya, Portekiz, Fransa, İtalya, Yunanistan ve Avusturya yer alıyor.

Yunanistan'ın tatil bölgelerinde Korona yaz dalgası

Özellikle Yunanistan, virüsün tatil bölgelerinde ne kadar güçlü yayıldığını gösteriyor. Pazartesi günü Yunan sağlık komitesinin açıklamalarına göre, 18 ila 24 yaş arasındaki gençler, şu anda artan enfeksiyon sayısında özellikle yer alıyor ve bu yaş grubu esas olarak turistik bölgelerde bulunuyor.

İyonya Denizi'ndeki Korfu, Kefalonya ve Zakynthos adalarında son zamanlarda yeni enfeksiyonların sayısı arttı. Girit ve başkent Atina da dahil olmak üzere Attika bölgesi de etkileniyor. Ancak uzmanlara göre, rapor edilecek olumlu şeyler de var: Artan enfeksiyon sayısına rağmen, yoğun bakım ünitelerine şimdiye kadar fazla yük binmedi. 

Yunan sağlık komitesi Pazar günü 24 saat içinde yaklaşık 11.700 yeni vaka olduğunu bildirdi. Bir hafta önce, sadece 3.700 yeni vaka vardı. Yunanistan, Mayıs ayında turizm sezonunun başlangıcında hastaneler ve bakım evlerinin yanı sıra yerel toplu taşıma ile sağlık sektörü haricinde  korona önlemlerinin çoğunu kaldırmıştı. 

Kluge, yaz dalgasını göz önünde bulundurarak, insanların solunum semptomları varsa kendilerini izole etmelerini ve aşılarını güncel tutmalarını da tavsiye ediyor. Ayrıca kalabalık yerlerde maske öneriyor.

Fotoğraf: Unsplash

 

HABERE YORUM KAT