Polis nefes aldırmayacak: Aşırı sağcı AfD’nin parti kongresine protestolar eşlik edecek

Polis nefes aldırmayacak: Aşırı sağcı AfD’nin parti kongresine protestolar eşlik edecek

Salgınla ilgili tüm endişelere rağmen aşırı sağcı AfD hafta sonu parti kongresi düzenlemekte kararlı. Çok sayıda protesto gösterilerinin eşlik edeceği parti kongresinde maske takma kuralı çok sıkı denetlenecek.

Almanya için Alternatif (AfD) partili federal milletvekili Rüdiger Lucassen, Kalkar’daki tartışmalı parti kongresi öncesinde delegeleri korona önlemlerine uymaya çağırdı. Diğer taraftan iki gün sürecek parti kongresinin ilk gününde yani cumartesi sabahı “Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk” adlı girişim, bin kişilik bir gösteri düzenleyeceğini duyurdu. Gösteride  federal meclisteki neredeyse tüm partilerin temsilcilerinin konuşacağı bildirildi.

AfD, 600 delegenin katıldığı parti kongresinde sosyal politikaları tartışmak ve iki yönetim kurulu üyesi daha seçmek istiyor. Delegelerin kongre boyunca maske takmaları gerekiyorPartinin maske şartına itiraz etmek için Münster Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurusu ise Ref.: 13 B 1815 / 20.NE numaralı kararla kabul görmedi. Mahkeme kararına göre  kurallara  uymayanlar toplantıdan çıkarılacak.

Kalkar Asayiş Dairesi Başkanı Andreas Stechling, kongrenin cumartesi günü salonda beş çalışan tarafından izleneceğini söyledi. Diğer 15 çalışanın ise dışarıdaki protestoları denetleyeceği bildirildi. Andreas Stechling “Korona ve hijyen kurallarını ihlal eden herkes orayı derhal terk etmek zorundadır. Polis bunu uygulayacak. Bu parti kongre delegeleri için de geçerliGerekirse, yetkililer parti kongresini de sona erdirebilir, ancak tüm önlemlerin elbette orantılı olması gerekir. Kleve bölge polisinden yapılan açıklamada da  "son yılların en büyük operasyonlarından" birine hazırlandıkları, şimdiden yüzlerce polisin hazır durumda olduğunu duyurdu.

“Irkçılığa karşı ayağa kalk” girişiminde  Attac, Jusos, IG-Metall, ver.di, Müslümanlar Merkez Konseyi ve Nazi Rejimi Kurbanları Derneği (VVN-BdA) gibi çok sayıda parti ve örgüt yer alıyor.

Parti kongresi, binlerce ziyaretçiyi ağırlayabilen sergi ve etkinlik mekânlarına sahip eski Kalkar elektrik santrali Wunderland”ın salonlarında gerçekleşecek. Karşı gösterilerde de  sıkı bir hijyen, mesafe ve maske takma kuralları çerçevesinde binanın önünde gerçekleştirilecek.

+49 – KALKAR

FOTO: DPA

HABERE YORUM KAT