Polis kılığına girip sokağa çıkanları dolandırdı

Polis kılığına girip sokağa çıkanları dolandırdı

Fransa’da bir kişi sokağa çıkma yasağını fırsat bilerek, polis kılığında vatandaşları dolandırdı. İzin belgesi olmayanlara sahte cezalar kesti.

PARİS - Fransa’nın Dunkerque şehrinde 38 yaşında bir kişi, sivil polis olduğunu iddia ederek, sokağa çıkan vatandaşlara izin belgelerini sordu.

Dolandırıcı, izin belgesi olmayanlara sahte cezalar keserken, 58 yaşındaki bir vatandaşın ise 900 avro parasını çaldı. Dolandırılan vatandaş, kendini sivil polis olarak tanıtan şahsın kendisine izin belgesi sorduğunu dile getirirken, belgesi olmaması sebebiyle kendisine ceza keseceğini söylediğini aktardı. Mağdur, bunun üzerine cezayı ödemek için dolandırıcıya evinden kartını alması gerektiğini söylediğini ardından evine giderek kartı aldıklarını ifade etti. Mağdur, kartı almasının ardından ATM’ye giderek 135 avro olan para cezasını çekmek istediğini fakat bunun yerine dolandırıcının kendisine 900 avro para çektirdiğini ve parayı alarak kaçtığını aktardı.

Mağdur, yaşanan olayın ardından karakola giderek şikayette bulunması üzerine dolandırıcıyı aramaya başlayan polis, zanlıyı kısa sürede yakaladı.

HABERE YORUM KAT