Polis hayır kurumundan 280 bin Euro çaldı!

Polis hayır kurumundan 280 bin Euro çaldı!

ABD'de Kansas City'de eski bir polis memuru suçla mücadele için bağış topladı. Ancak bu paranın 280,000 Euro'sunu kendi cebine indirdi.

ABD'de suçla mücadele ve önleme amaçlı bir hayır kurumu için para toplayan eski bir polis memuru Kansas City'de yargılanıyor. Kendisine 14 kez banka dolandırıcılığı ve iki kez de kara para aklama suçlaması yöneltildi. İddialara göre bu kişi, toplanan bağışları amacına uygun olarak değil, büyük ölçüde kendisi için kullandı.

Savcılığın yayınladığı iddianameye göre 46 yaşındaki Aaron M., 24 yıl boyunca Kansas'ta polis memuru olarak çalıştı. Ana odak noktası ev sahiplerine ve kiracılara binalarını ve dairelerini nasıl daha güvenli tutabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunmaktı.

KENDİ HESABI GİBİ KULLANDI

Sonunda insanların suçu önlemesine yardımcı olmak için "Mid-America Crime Free Inc." adında kar amacı gütmeyen bir kuruluş kurdu. Aaron M. 2009'dan 2023'e kadar kuruluşun başkanlığını yaptı. Kuruluşun amacı, kiralık konutlarda yaşayan insanlara daha fazla güvenlik için eğitim vermek ve suç önleme programlarını teşvik etmekti. Kuruluşun gelirinin büyük bir kısmı "Fairways 4 Fuzz" adlı yıllık golf turnuvasından geliyordu.

Ancak M. bağışları zimmetine geçirmeye Temmuz 2009'da başlamıştı. Ekim 2023'te fark edilip derhal görevinden alınana kadar da bunu yapmaya devam etti. M.'nin hayırsever grubun banka hesabını kişisel kullanımı için kullandığı söyleniyor.

İddianameye göre, seyahat ve restoran ziyaretleri için 100.000 Euro'dan fazla, lüks alışverişler için 50.000 Euro'dan fazla harcadı, 38.000 Euro'yu özel hesaplara aktardı ve 35.000 Euro'yu nakit olarak çekti, 20.000 Euro'yu ev işleri için kullandı ve 8.000 Euro'yu kişisel vergilerini ödemek için aldı. Toplam kayıp 280,000 Euro'ya ulaştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT