Piri: Türkiye 20 yıl geriye götürülmek isteniyor

Piri: Türkiye 20 yıl geriye götürülmek isteniyor

Cumhuriyet gazetesine düzenlenen operasyonda tepki gösteren Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Piri, “Ülke neden 20 yıl geriye götürülmek isteniyor, anlamıyorum” diye konuştu.

BRÜKSEL - Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyon Avrupa'da tepki çekti. Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, "Ülke neden 20 yıl geriye götürülmek isteniyor, anlamıyorum" dedi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Türkiye’deki gelişmelerin Brüksel’de büyük kaygı uyandırdığını kaydeden Piri, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana hükümetin muhalif siyasi gruplara ve medyaya ‘sıfır tolerans’ gösterdiğini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanmasını ve 15 medya kuruluşunun kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kapatılmasını hatırlatan Piri, Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonla ilgili “İşler kötüydü, daha da kötüye gidiyor. Ülke neden 20 yıl geriye götürülmek isteniyor, anlamıyorum” yorumu yaptı.

Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’de demokrasi yanlıları için güçlü bir konumda yer alması gerektiğini belirten Piri, “Brüksel’de endişeler çok yüksek çünkü Türkiye’de kuvvetler ayrılığı kalmadı. Türkiye, otoriter devlet olmaya giderek yaklaşıyor”diye konuştu. BBC Türkçe

HABERE YORUM KAT