Pilot intihar için dağa çarpmıştı: Lufthansa ek tazminat ödemeyecek

Pilot intihar için dağa çarpmıştı: Lufthansa ek tazminat ödemeyecek

Çok sayıda yolcunun yaşamına mal olan trajik olaydan şirketin değil devletin sorumlu olduğu karara bağlandı.

Germanwings’a ait bir  Airbus’ın yardımcı pilotu Andreas L., uçağı 2015 yılında Fransız Alplerinde kasıtlı olarak bir dağa çarptı. 150 kişi hayatını kaybetti. Kurbanların yakınları  ek tazminat istese de Essen Eyalet Mahkemesi konunun devletin sorumluluğunda olduğunu bildirdi. 

Mahkemeden bir sözcünün yaptığı açıklamada uçağın düşürülmesinde ne Germanwings’in, ne ana şirketi Lufthansa’nın, ne de uçuş okulunun pilot Andreas L.'nin havacılık kabiliyetinin  tıbbi muayenesinden sorumlu tutulabileceğine işaret edildi. Sözcü, aksine, bunun havacılık güvenliğinin esasını oluşturduğunu ve bu esasın da Federal Havacılık Ofisi'nin sorumluluğunda olduğunu kaydetti. 

Mahkeme sözcüsü, pilot Andreas L.'yi eğiten uçuş okuluna ve Lufthansa’ya  dava açan sekiz  kurban yakınının yaklaşık yedi milyon avroluk ek ödeme talep ettiğini hatırlattı. 

2015 yılında Fransız Alpleri'ndeki trajik olayda 150 kişi hayatını kaybetmişti. Yardımcı pilot Andreas L.’nin ağır buhran geçirdiği ve uçağı  kasıtlı olarak düşürdüğü ortaya çıkmıştı. 

Lufthansa olayda hayatını kaybedenlerin ebeveynleri ve kardeşleri gibi yakın akrabalarına, kişi başına 10 bin avroluk tazminat ve kurban başına da 25 bin avro ek ödeme yapmıştı. Lufthansa, Almanya'da kurban başına çoğu durumda 100 bin avrodan fazla ödeme yaptığını da bildirdi.

+49 – ESSEN

HABERE YORUM KAT