Philips 6.000 kişiyi daha işten çıkarıyor

Philips 6.000 kişiyi daha işten çıkarıyor

Hasta tıbbi teknoloji üreticisi Philips, 2025 sonuna kadar toplam 6.000 çalışanı işten çıkarmayı planlıyor

Hollandalı tıbbi teknoloji üreticisi Philips, ventilatörleriyle ilgili sorunlardan sonra kemer sıkma politikasını sıkılaştırıyor ve binlerce kişiyi yeniden işten çıkarıyor. Grubun açıkladığı gibi, yarısı bu yıl olmak üzere 6.000 işçi 2025 sonuna kadar işten çıkarılacak.

Philips'in yeni patronu Roy Jakobs şirketin daha yüksek getirili projelere odaklanırken satışlarının yüzde dokuzunu araştırma ve geliştirmeye yatırmaya devam edeceğini açıkladı

Ekim ayında Philips, ventilatörlerin geri çağrılmasıyla ilişkili milyarlarca dolarlık gelir kaybı nedeniyle o sırada işgücünün yüzde beşi olan 4.000 kişiyi işten çıkarmıştı. Yeni duyurularla birlikte, grup şu anda toplam yüzde 13'lük işten çıkarma yapıyor. Grup, kullanılan yalıtım köpüğünün toksin yayabileceği endişesi nedeniyle son 18 ayda dört milyondan fazla vantilatörü değiştirmişti. 

Geçtiğimiz çeyrekte Philips karında korkulan düşüş gerçekleşmedi. Edinilen bilgilere göre bu, 651 milyon euro ile bir önceki yıla göre biraz daha yüksekti. Analistler 428 milyon Euroya kadar düşüş bekliyorlardı.

Fotoğraf: Gerard Stolk - Flickr (CC BY-NC 2.0)

HABERE YORUM KAT