PayPal dolandırıcılığı: Hesabı olanlar dikkat
Yeni bir dolandırıcılık uyarısı geldi: Tüketiciler özellikle "Lütfen hesabınızı kontrol edin veya güncelleyin" konulu e-postalara karşı dikkatli olmalılar. Dolandırıcılar, müşterilerden PayPal adına hesaplarına giriş yapmalarını istiyorlar.
Olağan müşteri bilgilerine ek olarak, tüketiciler düzensiz aralıklarla PayPal'dan geldiğini iddia eden sahte e-postalar almaya başladılar. Bu mesajların gerçekten uluslararası ödeme hizmeti sağlayıcısından gelip gelmediğini belirlemek için, etkilenenler bunu öğrenmek için birkaç kriter kullanabilir.
Tüketiciler özellikle "Lütfen hesabınızı kontrol edin veya güncelleyin" konulu e-postalara karşı dikkatli olmalılar. Dolandırıcılar, müşterilerden PayPal adına hesaplarına giriş yapmalarını istiyorlar. Ayrıca bağlantı içeren ilgili bir düğme söz konusu maile eklenmiş...
"KİMLİK AVI"
Bu talebin nedeninin tespit edilen "olağandışı faaliyet" olduğu söyleniyor. Sonuç olarak, "belirli işlevler [...] geçici olarak kısıtlanmıştır."
Tüketici danışma merkezi ise uyarısında, kullanıcılara bu e-postayı yanıtlamadan spam klasörüne atmalarını tavsiye ediyor ve "Bu açıkça kimlik avı!" diyor.
Etkilenenler, bu tür e-postaların sahte olup olmadığını ve dolayısıyla PayPal'dan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemek için belirli özellikleri kullanabilirler. Ödeme hizmeti sağlayıcısı, yardım merkezinde bu konuda yararlı ipuçları sunuyor:
*Verilen bağlantılara tıklamaya teşvik edin: Gerçekte nereye gittiğini görmek için bağlantının üzerine gelin.
*Kişisel olmayan konuşma kullanımı: PayPal'da kullanıcılara her zaman kişiselleştirilmiş bir şekilde hitap edilir (ad ve soyad).
*Bilinmeyen dosyaların eklenmesi: Şirketlerden ve yüklenicilerden gelen faturalar, açıldıklarında otomatik olarak yüklenen virüsler içerebilir.
*Aciliyet bildirme: Dolandırıcılar özellikle acil bir ton kullanarak kurbanlarını baskı altına alır. Bir şeyin acilen yapılması gerekiyorsa, müşteriler PayPal hesaplarına giriş yaptıklarında ilgili bilgileri alırlar.
"TEHLİKELİ BİR DURUM!"
Tüketici danışma merkezi bunun şimdiden "tehlikeli bir durum" olabileceğini vurguluyor ve "Bazı suçlular sayfanın kaynak koduna kötü niyetli bir program gizliyor" diyor.
Bu sayfaya erişenler bir virüs ya da Truva atı kapma riskiyle karşı karşıyadır.
ARTI49
FOTOĞRAF: unsplash