Patlama olmuyorsa, bizim sayemizde

Patlama olmuyorsa, bizim sayemizde

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Hohn Bass, "9 buçuk aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu IŞİD vazgeçtiği için değil işbirliğimizin sonucu" dedi.

ANKARA - ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Ankara'dan haftasonu ayrılacağını açıkladı. ABD misyonlarında saklanan kimsenin olmadığını söyleyen Bass, "Hiçbir çalışanımızı yargıdan kaçırmıyoruz. Vize hizmetlerini durdurma kararı ABD Hükümeti tarafından alındı. Mevcut anlaşmazlık iki hükümetin diyaloğuyla çözülür. 9 buçuk aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu IŞİD vazgeçtiği için değil işbirliğimizin sonucu" dedi.

Veda toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bass, İncirlik konusunda yürürlükte olan anlaşmaların bulunduğunu ve askerlerin giriş çıkışlarının da buna bağlı olduğunu belirtti.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in iadesinin de yargı konusu olduğunu vurgulayan Bass, "Bu talep diğer iade taleplerinden ayrı tutulmuyor. ABD hukuk sisteminde masuliyet karinesi temel ilkedir. Her hükümet yabancı diplomatlarla nasıl ilişki kuracağını kendi belirler. Buna saygı duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT