Papa Franciscus'un ayinine o ülkede 1,5 milyon kişi katıldı

Papa Franciscus'un ayinine o ülkede 1,5 milyon kişi katıldı

Vatikan Devlet Başkanı ve Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) ziyaretinde yönettiği ayine 1,5 milyon kişinin katıldığı belirtildi.

Kinşasa Polis Şefi Sylvano Kasongo, yaptığı açıklamada, Papa'nın KDC ziyaretinin 2'nci gününde başkent Kinşasa'da yönettiği ayine en az 1,5 milyon kişinin katıldığını söyledi.

Papa Franciscus, ayinde yaptığı barış temalı konuşmada, KDC'nin kaynaklarını sömüren uluslararası aktörleri ve ekonomik sömürüyü kınayarak, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin soyulacak bir ülke olmadığını dile getirdi.

KDC'nin yağmalanmış ve kaynaklarından yeterince faydalanamamış bir ülke olduğunu belirten Papa, uluslararası toplumdan Afrika'nın kendi kaderinin kahramanı olmasına izin vermelerini istedi.

Papa Franciscus'un ziyaretinin 3'üncü gününde, ülkenin doğusundaki Ituri, Kuzey ve Güney Kivu eyaletlerinde yıllardır devam eden çatışmaların mağdurlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

Yaklaşık 95 milyon nüfuslu KDC'nin 35 milyonunu Katolikler oluşturuyor.

Papa Franciscus, 3 gün sürecek KDC ziyaretinin ardından Güney Sudan’a geçecek.

Papa, Temmuz 2022'de yapılması planlanan KDC ve Güney Sudan ziyaretini, rahatsızlığı nedeniyle ertelemek zorunda kalmıştı.

Fotoğraf: Hugues de BUYER-MIMEURE - Unsplash

HABERE YORUM KAT