Pandeminin neden olduğu psikolojik hasar: İnsanlar sarılmak istiyor

Pandeminin neden olduğu psikolojik hasar: İnsanlar sarılmak istiyor

Korona krizinde dijitalleşmeye büyük umutlar bağlandı. Dijital terapinin depresyona karşı daha etkili olduğu bildirildi. Son çalışmalar dijitalleşmenin diğer şeylerin yanı sıra pandeminin neden olduğu psikolojik hasarı da tedavi ettiğini ortay çıkardı.

Covid 19 salgını, insanların günlük yaşamlarında ve dünya genelinde toplumun her düzeyinde ve çok kısa sürede büyük değişiklikleri beraberinde getirdi. “Bu meydan okumanın üstesinden nasıl gelinir?” sorusu karşımıza her seferinde dijitalleşme kavramını da  getiriyor. 

Dijitalleşme  sistemde ihtiyaç duyulan değişiklikleri sağlayarak krizle baş etmemizi de mümkün kılıyor. Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde yer alan konuya ilişkin bir habere göre, dijitalleşme yeterince hızlı gerçekleştirilirse, pandeminin neden olduğu ekonomik ve psikolojik hasarın sonuçları da daha hafif atlatılabilir. 

Diğer taraftan pandeminin sosyolojik ve toplumsal etkilerine yönelik son çalışmalar birbirinden farklı sonuçları gözler önüne seriyor. Arizona Üniversitesi’nin sosyal mesafe ve karantina gibi tedbirlere işaret edilen araştırmaları, kişilerin yalnızlık hissinin dijitalleşme ile hafiflediğini, ancak insanların yine de “ten açlığı” çektiğini ve “birbirlerine sarılmak” istediklerini ortaya koydu.

+49 – BERLİN

FOTO: Priscilla Du Preez / unsplash.com

HABERE YORUM KAT