Öztrak: "Erdoğan'ın tek çaresinin CHP'yi dağıtmak"

Öztrak: "Erdoğan'ın tek çaresinin CHP'yi dağıtmak"

CHP sözcüsü Faik Öztrak, önümüzdeki yerel seçimlerden önce 'Erdoğan'ın tek çaresi CHP'yi dağıtmak' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası parti genel merkezinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kurul gündeminin Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulaması ve yerel seçimler olduğunu belirten Öztrak'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle oldu:

* “Son beş yılda 151 Cumhurbaşkanı Kararnamesi çıkardılar. Bunun 83 tanesi yani yarısından fazlası, önceki kararnameleri düzelten kararnameler.

* Deprem oldu, binalar yıkıldı. Marmara Depremi'nde enkaz başına derhal intikal ederek binlerce canı kurtaran Mehmetçik'imizi zamanında sahaya süremediler. Çalışma ekipleri ile enkazı, operatörler ile iş makinalarını buluşturamadılar.

* Kurtarılabilecek vatandaşlarımızın yıkıntıların altında, soğukta, yardım çağıra çağıra ölmesine neden oldular. Deprem bölgesinde hala barınma sorunu sürüyor. Su yok. Önceki seçimlerde ekonomiyi iyi göstermek için milletin 128 milyar dolarını yakmışlardı, Bu seçimden önce de milletin 199 milyar dolarını daha sarka kapı operasyonlarıyla buharlaştırdılar. Devlet yönetimi böyle, afet yönetimi böyle, ekonomi yönetimi de farklı değil…

* Güya ‘Model’ dediler. Faiz takıntısıyla ekonominin tüm dengelerini alt üst ettiler. ‘Faiz inince, enflasyon da iner’ diyerek akıldan, bilimden uzak safsataların peşine takıldılar. Faiz talimatla inince hem kur, hem enflasyon patladı.

* Bu defa adına ‘liralaşma’ dedikleri bir başka safsatayla, TL mevduatı, dövize endekslediler. Faizden kaçarken dolarizasyona yakalandılar. Hortlattıkları enflasyon, milli paramızı pul etti. Paramızın ‘değer saklama’ işlevini bitirdi.
“BÖYLE BİR TABLOYLA NE 1990'LARDA NE DE 2001 KRİZİ ZAMANINDA KARŞILAŞTIK”

* Dolarizasyon yüzde 70'e dayandı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek seviyesine çıktı. Biz böyle bir tabloyla ne 1990'larda ne de 2001 krizi zamanında karşılaştık.

* Biz bunların olacağını söyledik. Hükümeti çok uyardık. Ve geldiğimiz noktada ne yazık ki biz haklı çıktık. Bundan elbette mutlu değiliz.

* 11 Ağustos itibariyle Kur Korumalı Mevduat bakiyesi 125 milyar dolara ulaştı. “Hazine'ye tek kuruş yük getirmeyecek” diyerek pazarladıkları KKM, elde avuçta ne varsa yiyip bitiren hayırsız evlada dönüştü.

* KKM nedeniyle Hazine'nin kasasından çıkan para, 152 milyar lira. Merkez Bankası kasasından ne kadar çıktı? Bunu tam olarak bilmiyoruz. Çünkü burada da şeffaflık yok. Devlet sırrı gibi saklıyorlar. Millet iradesinin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bile bilgi vermiyorlar. Merkez Bankası bilançosu verilerinden anladığımız, KKM'ın Merkez Bankası'na ve devlete zararı, 17 Ağustos itibariyle 565 milyar lira. Ortada çok büyük bir yıkım var. KKM için bugüne kadar ödenen 717 milyar lirayı ödemeseydik her bir aileye 27 bin 577 lira verebilirdik.

* Ya da bu parayla iki tane Osmangazi Köprüsü dahil İstanbul-İzmir Otoyolu yapabilir. Üstüne bir tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü iki tane de Avrasya Tüneli yapabilirdik. İşte kendilerini akıllı, uyanık sananların getirdiği KKM'nin şu ana kadar millete neye mal olduğunun basit bir bilançosu…

* 2023'te başlayan seçim sürecinin son durağı, önümüzdeki yıl Mart sonunda yapılacak yerel seçimlerdir. Geçtiğimiz seçimde yaşan adaletsizlikler, har vurup harman savrulan devlet imkanları, sahte videolarla yapılan sahtekarlıklar ve ekonomiyle ilgili söylenen yalanlar, zam ve zulüm furyasıyla ortaya çıkmıştır.

* Mayıs ayında seçimi kazanamadık. Buna çok üzgünüz. Ama diğer taraftan da 25,5 milyon seçmen, Genel Başkanımıza oy verdi.

* Her iki seçmenden birinin iradesine de sahip çıkmalıyız. Bu süreçte özellikle parti yöneticileri olarak bizlerin, duygusal kopuşlara, melankoliye kapılma lüksümüz yok.

* Ayaktayız, Kongrelerimizde örgütlerimizi, üyelerimiz ve delegelerimiz yeniliyor. Genel merkez olarak, demokratik süreçlerin tastamam işlememesini, üyelerimizin tercihlerinin yönetimlere, eksiksiz yansımasını sağlamak için gerekenleri yapıyoruz.

* Sonunda hepimiz partimizin üye ve delegelerinin mihenk taşına vurulacağız. Karar neyse başımızın üstüne koyup bütün gücümüzle yerel seçimlerde tarihi bir zafere imza atmak.

* Erdoğan'ın zammına zulmüne dur demek için çalışacağız. Seçimlerden bugüne kadar geçen 2,5 aylık süre önümüzdeki günlerde yaşayacaklarımızın fragmanıdır. Milletimiz 7 ay sonra sandıkta bunun faturasını sarayın önüne koyacaktır. ‘Zamma, zulme, yoksulluğa, Erdoğan'a yeter’ diyecektir.

* Saray ilk günden beri bunun farkındadır. Tek çaresi muhalefetin 25,5 milyon oyunu dağıtmaktır. CHP'yi dağıtmaktır. Sarayın kibirlisi, Mart sonundaki seçimlerin, hak hukuk adalet tanımayan, bilimden uzak siyasetiyle millete ağır bedeller ödeten, keyfi yönetiminin önündeki son engel olduğunun farkındadır.

* Onun için 29 Mayıs sabahı ilk sözü, ‘İstanbul'u alacağız’ olmuştur. Biz de hedefimize mahalli idare seçimlerinde tarihi bir zaferi koyuyoruz. Tüm büyük şehirleri almayı hedefliyoruz. Kadim şehrimiz Konya'yı da alacağız diyoruz.”

HABERE YORUM KAT
1 Yorum