Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in sağlıklı yaşam sırları: İşte buzdolabından eksik etmedikleri 2 içecek!

Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in sağlıklı yaşam sırları: İşte buzdolabından eksik etmedikleri 2 içecek!

Alman Biontech şirketinin kurucuları olan ve koronavirüs aşısını bulan Biontech'in kurucuları Prof. Dr. Özlem Türeci ve eşi Prof. Dr. Uğur Şahin'in sağlıklı yaşam sırları, Habertürk'te Nagehan Alçı'nın bugünkü yazısında ortaya çıktı.

"Ben önceki gün Aydın Doğan Vakfı’nın ödül töreni vesilesiyle bu olağanüstü çifti tanıma şansı buldum" diyen Alçı, yazısında, "Ben birbirlerini çok seven, çok uyumlu ve aşık bir çift oldukları kanaatindeyim. Aralarında çok özel bir bağ var. Yemekte ve ödül töreni esnasında Türeci ve Şahin ile birlikte gelen yakın çalışma arkadaşları ile epey sohbet etme imkanı buldum. Şimdi sizinle öğrendiğim çok dikkat çekici detayları paylaşacağım" ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

- İki odalı mütevazı bir apartman dairesinde yaşıyorlar. Forbes listesine yeni giren dolar milyarderleri arasında dördüncü sıradalar ama bu onların yaşam tarzını hiç etkilememişe benziyor. Evlerini dahi değiştirmemişler.

- Çiftin 15 yaşında bir kızları var ancak onun hakkında neredeyse hiç bilgi yok. Kendileri özellikle paylaşmak istemedikleri için ben de daha fazla detay vermiyorum.

- Günde ortalama 18 saat çalışıyorlar. Tatil, hafta sonu gibi kavramları yok. Çok az uyuyorlar. Uğur Şahin bir saatlik aralıklı uykularla idare ediyormuş genellikle.

- Uyku kadar yemek konusunda da oldukça minimalistler. Çok az yiyorlarmış. Özlem Hanım şekerli hiçbir şey yemiyor. İçki içmiyorlar, domuz eti tüketmiyorlar. Hatta iş toplantı ve yemeklerinde BioNTech çalışanlarının da içki içmesi yasak.


 
- Bu sıradışı ve mütevazı çiftin sağlıklı yaşam sırlarını da araştırdım. Pek yemek yemiyorlarmış ama buzdolaplarında her zaman 2 şey varmış. Kefir ve lahana suyu. Her gün bu ikisinden mutlaka birkaç bardak içiyorlarmış.

- Öğrendiğime göre onlar için böyle bir kavram pek yok. Ancak Harry Potter ve Star Wars’ı çok seviyorlarmış. Genellikle koşu bandı üzerinde iken bunları izlemekten keyif alıyorlarmış.

- Bir de sabahları 5’te kalıp Main Nehri kıyısında jogging yaparak güne başlıyorlarmış.

HABERE YORUM KAT