Özgür Aras Nurseli İdiz'e "Gay" ve "sahte insan" davası

Özgür Aras Nurseli İdiz'e "Gay" ve "sahte insan" davası

Özgür Aras, Nurseli İdiz’in bir televizyon kanalında kendisi için ‘gay’ ve ‘sahte insan’ dediği iddia ederek İdiz hakkında 5 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Menajer ve iletişim danışmanı Özgür Aras, Nurseli İdiz’in bir televizyon kanalında kendisi için ‘gay’ ve ‘sahte insan’ diyerek kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla 5 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Dilekçede, “Özgür Aras’ın cinsel yönelimine ilişkin küçük düşürme ve karalama kastı içeren ifadeler hukuken kabul edilebilir değildir. Nurseli İdiz’in bu sözleri nedeniyle çok duygusal ve naif bir kişiliğe sahip olan Özgür Aras’ın ruh hali olumsuz etkilenmiştir. Yaşanan bu hadiseyle ilgili olarak, üzüntüsünü dile getirmekten kaçınmayan Özgür Aras’a sosyal medya üzerinden çokça destek mesajı gelmiştir. Bu nedenle 5 bin lira manevi tazminatın davalıdan tahsilini istiyoruz” denildi. Dilekçede Özgür Aras’ın bu davadan elde edeceği geliri Omurilik Felçlileri Derneği’ne bağışlayacağı anlatıldı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Hürriyet Kelebek'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre; Davaya cevap veren Nurseli İdiz ise asıl kendisinin hedef alındığını ve açıklamalarının eleştiri niteliğinde olduğunu belirterek davanın reddini istedi. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması davacı Özgür Aras’ın tanıklarına tebligat çıkarılması için ertelendi.
 

HABERE YORUM KAT