Özel’den kongredeki ‘Kılıçdaroğlu’ sloganlarına yanıt

Özel’den kongredeki ‘Kılıçdaroğlu’ sloganlarına yanıt

CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin İzmir İl Kongresi’nde yaptığı konuşma sırasında gençlerin attığı ‘Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu’ sloganına cevap verdi.

CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısı ile partisinin genel başkanlığına adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisini İzmir İl Kongresi'ne katıldı.

CHP İzmir İl Kongresi'nde kürsüye ‘Özgür Başkan' sloganları eşliğinde çıkan CHP'li Özel'e 'Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu’ sloganı şeklinde tepki de gösterildi.

CHP'li Özel daha sonra gençlere doğru yönelerek, ““Napıyonuz gençler. Napıyonuz. Hepimiz bay Kemal'in yanındayız. Hep yanında olduk ve bundan sonrada yanında olacağız. Hiç şüpheniz olmasın” ifadesini kullandı.

CHP'li Özel gençlerin sloganlarını ardından konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “Eğer biz CHP'liler olarak bütün diktatörlerin beslendiği, sandığa katılım oranının düşüklüğüne, seçmenin sandıktan, siyasetten umudunu kesmesine bir çare bulamazsak bunu sonunda elverişli zemin ortaya çıkar. Bugün Türkiye'de herkes bundan sonraki seçimle ilgili bir küskünlük, bir üzgünlük ve bir kırgınlık ifade etmektedir. Buna çare olmanın yolu yeniden sandığı umut haline getirmektir.”

CHP'li gençlerin sloganlarının ardından CHP'li Özel konuşmasının sonunda partililere tekrar seslenerek sözlerini şöyle sonlandırdı:

-Önümüzde bir yol, bir tercih, bir karar var. Ya hep birlikte sanki hiçbir şey olmamış gibi davranıp, seçmen kırgın değilmiş gibi davranıp, sanki iktidar kapasitemiz ortadan kalmıyormuş gibi davranıp, önümüzde büyük bir tehlike yokmuş gibi davranıp, kendi örgüt içi mücadelemiz ile partimizdeki koltuklarımız korumaya çalışacağız, ya da hep beraber bir öz eleştiri yapıp samimi bir şekilde seçmeni anlayarak, gerekli değişimi sağlayarak bunu sadece tüzüğü sadece biraz demokratik hale getirerek değil, elbette destek veririz. Bu sadece programı kısaltarak değil.

-Çok daha iyisini yaparız. Bu sadece bir kadronun değişmesiyle yetinmek değil, elbette gereklidir.

-Ama tepeden tırnağa bir değişim ile Türkiye'ye yeniden umut olmak zorundayız. Sizi umuda ve yolculuğa davet ediyorum.

-Sizi Cumhuriyetin 100'ncü yılındaki büyük yılgınlıktan, bu büyük hayal kırıklığından çıkmaya, hep birlikte omuz omuza kol kola CHP'ni yeniden ayağa kaldırmaya, hep birlikte Cumhuriyet'e değerlerine sahip çıkmaya, CHP'ni artık sahadan genel danışmanların lüzumsuz akıllarıyla değil, kırmızı çizgimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleriyle yönetmeye davet ediyorum. Bu çağrı sadece CHP'nin üyelerine değildir.

-Bu çağrı CHP'nin delegelerine değildir. Bu çağrı Cumhuriyet ateşinin yakıldığı İzmir'den bütün Türkiye'ye.

-Bu çağrı içinde vatan, millet sevgisi olan Cumhuriyet Sevgisi olan herkese. Bu çağrı bizim. Bu çağrıda hep birlikte birleşelim.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum