Özel ile İnce görüşmesi öncesi genel başkan yardımcısından büyük iddia: Memleket Partisi CHP’ye katılacak

Özel ile İnce görüşmesi öncesi genel başkan yardımcısından büyük iddia: Memleket Partisi CHP’ye katılacak

CHP Genel Merkezi yarın önemli bir görüşmeye ev sahipliği yapacak. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Özgür Özel ile bir araya gelecek. Büyük iddia, Memleket Partisi’nin CHP’ye katılacağı yönünde…

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel yarın sabah saat 10.00’da CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelecek. Görüşmede iki partinin kurmayları heyetler olarak yer alacak. Memleket Partisi heyeti kurultay sürecini değişimle sonlandıran yeni CHP yönetimine “hayırlı olsun” diyecek.

İnce, geçen aralık ayı başında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmüştü. Muharrem İnce, görüşmede İmamoğlu’na İstanbul için destek vermek istediğini söylemişti.

10Haber’e konuşan Memleket Partisi Parti Sözcüsü İpek Özkal Sayan, görüşmenin bir numaralı gündem maddesinin 31 Mart yerel seçimlerindeki işbirliği formülleri olduğunu belirtti. İstanbul hariç üzerinde çalışılan ya da netleşen bir seçim bölgesi olmadığını söyleyen Özkal, “Görüşmede işbirliğinin genel çerçevesi konuşulacak” dedi. 10Haber’e konuşan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu da “En önemli gündem maddesi yerel seçimler. Genel başkanlar görüşmenin ardından içerikle ilgili açıklama yapacaktır” dedi.

İZMİR’DE GÜÇLÜ BİR ADAYA İHTİYAÇ VAR

Öte yandan Muharrem İnce’nin CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterileceği öne sürülmüş ancak CHP iddiayı yalanlamıştı. Mevlüt Dudu, bunun görüşmede masaya gelmeyeceğini söylese de İpek Özkal teklif gelmesi durumunda değerlendirilebileceğini söyledi. Özkal, “İzmir’de İYİ Parti aday açıkladı. DEM Parti de aday çıkarırsa CHP o kadar kolay kazanamayacak. O yüzden güçlü bir isme de ihtiyaçları var” dedi.

‘CHP’YE KATILALIM’ DİYEN GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI VAR

10Haber’in edindiği bilgiye göre görüşmenin sürpriz gündemi ise Memleket Partisi’nin CHP’ye katılması olacak. Memleket Partisi içinde bir süredir CHP’ye katılma yönünde görüş bildiren genel başkan yardımcıları var. Bu görüşler Genel Başkan Muharrem İnce’ye de iletildi. Tüm görüşleri dinleyen İnce, kendi fikrini açıklamadı. Öte yandan bir grup MYK üyesi ise partinin kurumsal kimliğinin korunup sadece yerel seçimlerde iş birliği yapılması görüşünde. Kurumsal kimliğin korunması yönünde görüş belirten bir genel başkan yardımcısı gerekçesini şöyle anlattı:

“Bu parti kolay kurulmadı, ciddi bir emek veriliyor. Partinin tüzüğünü, programını biz yazdık, çok da içimize sinen ilkeler bunlar. Herkes görüşünü belirtti partide. Genel Başkan herkesi dinledi. CHP’ye katılacağız diye bir açıklama yapmadı”

HABERE YORUM KAT