Oytun Erbaş: Türkiye'nin Elon Musk'ıyım, tuzlu ayran otizm yapıyor

Oytun Erbaş: Türkiye'nin Elon Musk'ıyım, tuzlu ayran otizm yapıyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının başında ‘Koronavirüs Türklere bulaşmaz’ açıklamasıyla büyük tepki çeken Doç. Dr. Oytun Erbaş'dan akıllara durgunluk veren yeni bir iddia geldi. Erbaş, tuzlu ayranın otizme neden olduğunu iddia etti.

Doç. Dr. Oytun Erbaş, Haberler.com'a açıklamalarda bulundu. Programda dikkat çekici ifadeler kullanan Erbaş, ''tuzlu ayran otizm yapıyor" ifadesini kullandı. Erbaş, otizmin artmasının en büyük sebebini çevresel kirliliğe bağlayarak, kısa bir süre sonra otizmli insan sayısında yüksek bir artış olacağına söyledi.


Erbaş, "Amacım, otizm tanı kitleri yapmak" derken ayrıca "Çeşme suyu şişe sulardan daha güvenli" diye konuştu.


‘TÜRKİYE'NİN ELON MUSK'IYIM’
Geçen günlerde bir programa konuk olan Erbaş, "Ben doğru işler yaparsam Türkiye'nin Elon Musk'ıyım" ifadesini kullanmıştı.

PSİKİYATRİSTLER: ELİMİZDEN NE GELİRSE YAPALIM SENİN İÇİN

 
Oytun Erbaş’ın otizmle ilgili açıklamalarına Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli’den tepki geldi. Verimli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Dikkat çekmek için yapıyorsan başka birşey ama buna gerçekten inanıyorsan lütfen tabip odası, sağlık bakanlığı göreve.. Artık lütfen sus oğlum, sen bir Tabipsin.. Elimizden ne gelirse yapalım senin için..” dedi.

Verimli’nin paylaşımını alıntılayan Psikiyatri Uzmanı Dr. Semih Dikkatli de şu ifadeleri kullandı: “Hocam gereğini söylemiş;”elimizden ne gelirse yapalım senin için..."

1.png

HABERE YORUM KAT