Oxford-AstraZeneca aşısı 4 Ocak’ta: İngiltere’de yeni kayıplar aşılamayı hızlandırıyor

Oxford-AstraZeneca aşısı 4 Ocak’ta: İngiltere’de yeni kayıplar aşılamayı hızlandırıyor

İngiltere’de korona virüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 30 bin 501 vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 2 milyon 288 bin 345’e yükseldi.

İngiltere’de koronavirüs (Covid-19) salgınında vaka ve can kaybı sayıları hızla artmaya devam ediyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 30 bin 501 yeni vakanın tespit edildiği, toplam vaka sayısının ise 2 milyon 288 bin 345’e ulaştığı belirtildi. Ülkede Covid-19 nedeniyle son 24 saat içinde 316 kişi hayatını kaybederken, toplam can kaybı 70 bin 752’ye yükseldi.

ASTRAZENECA AŞISI 4 OCAK’TA 

İngiltere’de ortaya çıkan Covid-19’un yeni mutasyonu dünya çapında hızla yayılırken İngiliz medyasında yer alan haberlerde, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca’nın birlikte geliştirdiği Covid-19 aşısının 4 Ocak’tan itibaren İngiltere’de piyasaya sürüleceği belirtildi. 

İngiliz medyası, Oxford - AstraZeneca aşısının pazar günü İngiltere’de uygulanmaya girmesinin beklendiğini ve yaklaşık 2 milyon kişinin Oxford veya Pfizer aşısının ilk dozunu iki hafta içinde alacağını aktardı. Geçen pazartesi günü Oxford - AstraZeneca aşısının yaygın kullanımı için İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu’na (MHRA) başvurulmasının ardından AstraZeneca İcra Kurulu Başkanı Pascal Soriot, birkaç gün içinde aşının onaylanmasının beklendiğini ifade etmişti.

Öte yandan daha hızlı yayıldığı tespit edilen Covd-19’un yeni mutasyonunun Birleşik Krallık’ın geneline sıçradığı ve dünya çapında çeşitli ülkelerinde görüldüğü açıklandı. Mutasyona uğrayan Covid-19 virüsünün İngiltere’den sonra, Danimarka, Japonya, Avustralya, Fransa, Hong Kong, Singapur, Kanada, İsveç ve İspanya’da da görüldüğü belirtildi.

+49 – MANCHESTER

FOTO: İHA

HABERE YORUM KAT