Ortalık karışık peki düzen bozulur mu? Merkel sonrası iktidar senaryoları!

Ortalık karışık peki düzen bozulur mu? Merkel sonrası iktidar senaryoları!

Hristiyan birlik partilerinin Başbakan adayı olarak Armin Laschete için fikir birliğine varmasının ardından CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat'tan Alman siyasetine ilişkin dikkat çeken yorumlar geldi.

Sosyal medya hesabından sonbaharda gerçekleşecek seçimlere ilişkin fikirlerini paylaşan Kolat, son anketlerde önde görünen Yeşiller'in yükselişine dikkat çekerek "Eğer CDU/CSU seçim sonrası net olarak önde olamazsa başbakan Yeşillerden olabilir" dedi.

Bunun yanı sıra Hristiyan Birlik Partilerinin iktidarı kaybetme ihtimaline değinen Kolat, olası sonuçlara göre Yeşiller, SPD ve Sol Parti'nin birleştiği bir koalisyon hükümetinin kurulabileceğine dikkat çekti. 

Kolat'ın kritik bilgiler içeren yorumları şu şekilde:  

26 Eylül Genel Seçimleri Üzerine Birkaç Nokta


1- Armin Laschet Birlik Partilerinin Başbakan adayı oldu. Eğer CDU/CSU seçim sonrası net olarak önde olamazsa başbakan Yeşillerden olabilir. Aksi halde bu iki partinin koalisyonu olası görülüyor. 

2- Eylül ayındaki genel seçimlerde fark fazla olmazsa, Yeşiller öncülüğünde SPD ve FDP ile koalisyon ya da Yeşiller+SPD+Sol Parti ile bir Sol Koalisyon seçenekler arasında bulunuyor.

3- SPD adayı ve şu andaki Başbakan Olaf Scholz'un şansı şu anda görülmüyor. Ancak deneyimli olan Scholz'un seçimlerde sürpriz yapabilmesi için toplumda büyük bir değişim gerekiyor. SPD muhalefete geçerek yenilenmesi daha gerçekçi görünüyor.

HABERE YORUM KAT