Ormanda mantar toplayan adam el bombaları ile dolu br sırt çantası buldu

Ormanda mantar toplayan adam el bombaları ile dolu br sırt çantası buldu
Dortmund yakınlarında bir mantar toplayıcısı, ormanda savaş silahları dolu bir sırt çantası buldu. Patlayıcı madde imha ekibi, mühimmatları güvenli bir şekilde imha etti.

Dortmund yakınlarındaki bir ormanlık alanda mantar toplayan bir kişi, tamamen dolu bir sırt çantası buldu. Çantayı açtığında ise şaşkınlığını gizleyemedi: İçinde savaş silahları vardı! Birkaç el bombası, bir havan topu mermisi, makineli tüfek mermileri ve bir boşluklu yük patlayıcı kapağı bulundu.

Patlayıcı madde imha ekibi devrede

Korkuya kapılan mantar toplayıcısı, Mengede semtinde polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, bu tehlikeli bulguya baktıktan sonra eyaletin Kriminal Polis Patlayıcı Madde İmha Ekibi’ni bilgilendirdi.

Akşam saatlerinde, mühimmat ve el bombaları kontrollü bir şekilde patlatılarak imha edildi.

Ayrıca polis, savaş silahlarını kontrol etme yasasını ihlalden dolayı kimliği belirsiz kişi veya kişiler hakkında soruşturma başlattı. Silahların yaşı ve olası kökeni hakkında ise henüz bir bilgi verilmedi. Soruşturma devam ediyor.

Fotoğraf: AI