Öncesi varmış: Gençler polisi çembere alıp “ırkçısınız” diye bağırmış

Öncesi varmış: Gençler polisi çembere alıp “ırkçısınız” diye bağırmış

Alman siyasetinde ve kamuoyunda şok etkisi yaratan Stuttgart olaylarının meğer öncesi varmış. Üç hafta önce koyu tenli bir gencin kontrolü esnasında yüzlerce gencin polisi çembere alıp “Irkçısınız!” diye bağırdığı ortaya çıktı.

31 Mayıs pazar gecesi 18 yaşındaki bir gencin bıçaklandığını iddia ederek polisi çağırdığı, memurların intikal ettiğinde ise bunun bir “şaka” olduğunu” öğrenmesiyle başlayan olaylarda  polis gencin kimlik bilgilerini almaya çalışınca şehir merkezindeki Büchsenstrasse sokağında yüzlerce kişi şüpheliyle dayanışma gösterdi. 

Olayda polis, karşı koyan koyu tenli genci yere itti ve ellerini kelepçeledi. Bunu gören kalabalık polisleri adeta kuşatarak “Irkçılar! Irkçılar!” diye slogan attı. 

Stuttgarter Nachrichten gazetesindeki habere göre Stuttgart Emniyet Müdürlüğü’nden bir sözcü olayda sık sık “Burada olanlar tıpkı ABD'deki gibi” seslerinin yükseldiğini bildirdi. 

Durumu kontrol altına almak için yaklaşık 30 devriye aracına ihtiyaç duyuldu. Olaydan yaklaşık iki saat önce ise şehir merkezinde, korona mesafe kurallarını ihlal eden yaklaşık 500 genci dağıtmaya çalışan polise gençler şişe fırlatmıştı.

+49 – STUTTGART

HABERE YORUM KAT
1 Yorum