Önce Stuttgart’ta oldu şimdi de Strasbourg’da: Depremler korkutuyor

Önce Stuttgart’ta oldu şimdi de Strasbourg’da: Depremler korkutuyor

Son birkaç gün içinde art arda meydana gelen depremler Federal Almanya ve Fransa’da yaşayanları tedirgin etmeye devam ediyor. Halk, daha şiddetli depremlerin olabileceği endişesi içinde.

Önce Federal Almanya’da başladı dün gece de Fransa merkezli meydana geldi ancak sarsıntı Almanya’dan da hissedildi. Strasbourg yakınlarında cuma sabahı saat 7’de kaydedilen 3,5 büyüklüğünde deprem korkuttu. 

Sarsıntı Almanya’da Baden’in güneyindeki bazı bölgelerde de hissedildi. Merkez üssü Strasbourg’un kuzeyinde olan deprem Fransa’daki Réseau National de Surveillance Sismique’e Deprem Araştırma Merkezi’ne (RéNaSS) göre, “insan yapımı”. Jeotermal test sondajlarının, son haftalarda birkaç küçük depremi tetiklediği düşünülüyor. Halk gelecekte daha büyük ve daha şiddetli depremlerin meydana gelmesinden ise endişe ediyor. 

Almanya’nın Baden-Württemberg bölgesi ise salı gecesi sallandı. Güneybatı Rasathanesi‘nden Andrea Brüstle, Burladingen/Jungingen merkezli depremin 3,9 şiddetinde gerçekleştirdiğini bildirdi. Deprem Baden-Württemberg’in geniş  kesimlerinde açıkça hissedildi.  Gece saat 00:25’te meydana gelen depremde sabaha karşı saat 3’te bu kez Albstadt merkezli yeni bir  sarsıntı yaşandı.  2 bin kişinin ise ilgili makamları aradığı belirtildi. Albstadt’ta 1978 yılında 5,7 şiddetinde meydana gelen depremde birçok bina hasar görmüştü. 

+49 – STRASBOURG

FOTO: Andrew Buchanan on Unsplash

HABERE YORUM KAT