Ona “Hürrem” diyorlar: Viyana’nın sosyal demokratlarında saray oyunları mı?

Ona “Hürrem” diyorlar: Viyana’nın sosyal demokratlarında saray oyunları mı?

Viyana seçimlerinde rekor oy alan ve Avusturya basınında “Oy İmparatoriçesi” diye söz edilen Aslıhan Bozatemur’un AKP’nin Avrupa uzantısı UİD’nin desteğiyle öne geçtiği konuşuluyor. Başkan Michael Ludwig’in yoğun desteği ise eleştiriliyor.

Viyana belediye ve eyalet meclisi seçimlerinin kazananı Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig’in sadece bir ofis çalışanı. “Hürrem” lakaplı Avusturya Sosyal Demokrat Parti’li (SPÖ) Aslıhan Bozatemur için Avusturya basınında da “Ludwig'in oy imparatoriçesi” olarak söz ediliyor.

BELEDİYE BAŞKANINDAN SONRA 

Aslıhan Bozatemur, ilk belirlemelere göre, 3 bin 98 tercihli oyla, 5 bin 75 oy alan Belediye Başkanı Ludwig’in hemen ardından ikinci sırada yer alıyor. Avusturya’da yayınlanan haftalık haber dergisi Profil'in haber portalında (profil.at) yer alan habere göre 3'üncü sırada, 1243 oyla Omar Al-Rawi yer alıyor.

Profil'e göre, karşılaştırma için bakıldığında, partinin önemli isimleri arasında yer alan belediye encümenleri Peter Hanke 623 oyla, Jürgen Czernohorszky 466 oyla Türkiye kökenli bu “ofis çalışanının” yanına yaklaşamıyorlar bile. 

101217784-118508526540901-7274328857321144320-n.jpg

KİMSENİN TANIMADIĞI BOZATEMUR

Avusturya’daki bazı Türkiye kökenli seçmenler ise Bozatemur’un belediye başkanı Ludwig’den sonra en yüksek oy alanlar listesinin en tepesinde yer almasını şöyle yorumluyor: 

“Normal değil. SÖZ Partisi 100 kişi ve 2 yıl çalışma ile toplam 1957 adet tercihli oy alıyor. Hadi SÖZ’ü geçtik, milyonlarca avro değerinde ilanları ve onun beş katı değerine sahip haberleri olan koskoca Ludwig 5 bin 75 tercihli oy alıyor, 50 bin değil. Kimsenin tanımadığı Hürrem ise  3 bin 98. Akşam mektupla oylama da hesaba katılacak. Kiminle dalga geçiyor bunlar?”

UİD BAŞKANI KOÇ VE BOZATEMUR 

Floridsdorf ilçesinin SPÖ’lü  meclis üyesi Bozatemur Türkçe Facebook paylaşımları ve Türkçe medyadaki  röportajları ile sık sık gündeme geliyordu. 

Profil’in haber portalına göre, bu etkinlikleriyle birlikte AKP’nin Avrupa yapılanması olarak bilinen Uluslararası Demokratlar Birliği’nin (UID) seçim döneminde büyük desteğini de arkasına alan Bozatemur için, UID Avusturya Başkanı Mahmut Koç da seçilmesi için propaganda yaptı. Bozatemur’un WhatsApp üzerinden Bozatemur’a oy çağrısında bulunduğu ses kaydı ise Profil gazetesinin redaksiyonunda yer alıyor. 

Öte yandan konuşulanlar arasında Aslıhan Bozatemur’un sadece AKP’nin Avusturya uzantısı UID’nin değil Belediye Başkanı Michael Ludwig’in de yoğun desteğiyle yükselmeye çalıştığı iddiaları yer alıyor. Viyana seçimlerinin bu yeni sürprizinin siyaset sahnesini ve SPÖ’yü karıştırabileceğini ileri sürenler de var. 

+49 – VİYANA

FOTO: www.facebook.com

HABERE YORUM KAT
1 Yorum