Ömür boyu hapis cezası: 85 hastayı öldüren erkek hemşireye temyiz yok

Ömür boyu hapis cezası: 85 hastayı öldüren erkek hemşireye temyiz yok

Niels Högel davasının sona ermesinin üzerinden bir yıl geçti. Nihayet davayla ilgili hukuki sürecin bittiğine dair son noktayı da Alman Yargıtayı (BGH) koydu.

Oldenburg Eyalet Mehkemesi’nin ömür boyu hapis cezası kararını onayan BGH, cinayetler serisiyle ilgili bir dizi yargılanmanın önünü ise açık bıraktı. Alman Basın Ajansı DPA’ya göre Yargıtay (BGH), Oldenburg Eyalet Mahkemesi’nin 85 hastanın katili eski hemşire Niels Högel hakkındaki kararını onadı. 

3. Ceza Senatosu, BGH’nin kararı ile temyiz yolunun da kapandığını bildirdi. Högel, Haziran 2019’da ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Högel, Oldenburg ve Delmenhorst’taki kliniklerde yoğun bakımda hemşire olarak çalıştı. Şubat 2002 ile Haziran 2005 arasında 85 hastaya gerekmediği halde kalp durmasına veya dolaşım sisteminin çökmesine neden olan ilaçları vererek öldürdü. Erkek hemşire bunu daha sonra hastayı hayata döndürerek, meslektaşlarının önünde başarı sağlamayı umduğu için yaptığını belirtmişti. Delmenhorst ve Oldenburg’daki eski klinik çalışanları aleyhinde bir dizi  başka dava da yürüyor.

+49 - OLDENBURG

FOTO: Hauke-Christian Dittrich / DPA

HABERE YORUM KAT