Okullarda yeni dönem başladı

Okullarda yeni dönem başladı

Dün yapılan koronavirüs kısıtlamalarının gevşetme açıklamaları sonrasında bugün itibariyle ülke genelinde yüz yüze eğitime geçiş sürecine başlandı.

Bugün itibariyle ülke genelinde yüz yüze eğitime geçiş sürecine başlandı.

Yüz yüze eğitim öncesinde okullar dezenfekte edildi, sınıflarda düzenlemeler yapıldı.

Ortak alanlardaki panolara salgına karşı bilgilendirici broşürler asıldı, sınıfların yanı sıra bahçe ve koridorlar gibi okullardaki diğer alanlara da sosyal mesafenin korunmasını hatırlatan etiketler konuldu.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında alınan kararlar doğrultusunda il bazlı olarak yerinde karar uygulamasına başlanıldı.

 

LİSE SINAVLARI 8 MARTTA BAŞLAYACAK

Yüksek ve çok yüksek riskli olarak tanımlanan illerdeki yüz yüze eğitime geçiş süreci ise okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş ruplar halinde haftada 2 gün, 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlanacak.

Liselerdeki sınavlar, 8 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm illerde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecek.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecek.Tüm kademelerde yüz yüze eğitimden sonra kalan ders saatleri uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak.Yüz yüze eğitime katılım, bütün illerde veli rızasına bağlı gerçekleştirilecek.

 

KAYNAK: ONEDIO

FOTOĞRAF: AA

HABERE YORUM KAT