Oktoberfest’te 855 Euro'luk yemek şaşkınlık yarattı
Münih'te düzenlenen dünyaca ünlü Oktoberfest, bu yıl fiyatlarıyla da gündemde.
Geleneksel halk festivali havasından uzaklaşan etkinlik, bazı yemek seçenekleriyle adeta lüks restoranlarla yarışıyor. Özellikle özel çadırlarda sunulan yemeklerin fiyatları, birçok ziyaretçiyi şaşkına çevirmiş durumda.
Oktoberfest açılışını ölüm gölgeledi
855 Euro'luk havyar ve 410 Euro'luk steak
Bazı yemekler gerçekten uçuk fiyatlara ulaşıyor.
Paulaner çadırında yarım organik tavuk 24,50 Euro. Bu ürün geçen yıl 23 Euro'ydu.
“Käfer-Wiesn-Schänke” çadırında sunulan 1,2 kiloluk Tomahawk steak, yanında béarnaise sos, pastinaken püresi, ıspanak ve estragonlu tereyağı ile servis ediliyor. Fiyat: 410 Euro. Üstelik önceden sipariş gerekiyor.
En pahalı ürün ise 250 gramlık havyardan oluşan özel menü. Blini, patates püresi ve ekşi krema eşliğinde sunulan bu özel tabak tam 855 Euro. Yanında sedef kaşıkla servis ediliyor.
Oktoberfest’te Hitler selamı skandalı
Bir bardak su bile cep yakıyor
Yalnızca özel yemekler değil, temel ihtiyaçlar da oldukça pahalı hale gelmiş durumda.
Bira fiyatları bazı çadırlarda 15,80 Euro, su ise 1 litre için 15 Euro'yu aşabiliyor.
Tatlı seçeneklerinden Kaiserschmarrn, “Festzelt Tradition” çadırında yaklaşık 28,50 Euro'ya satılıyor. Bu tatlı genellikle üç kişi için yeterli olacak şekilde servis ediliyor.
Oktoberfest’te elle taciz 3.000 avro cezayla sonuçlandı
Daha uygun fiyatlı seçenekler de mevcut
Tüm bu yüksek fiyatlara rağmen, festivalde uygun fiyatlı bazı alternatifler de bulunabiliyor:
Armbrustschützenzelt çadırında çocuk menüsü; iki sosis, patates kızartması ve limonata sadece 5 Euro.
Bazı küçük porsiyonlar ve atıştırmalıklar hala 5-10 Euro aralığında sunuluyor.
Oktoberfest’in bu “lüksleşen” yüzü, bazı ziyaretçiler tarafından eleştirilse de, organizatörler talebin hala yüksek olduğunu vurguluyor.
ARTI49