Oktoberfest yapılacak mı?

Oktoberfest yapılacak mı?

Salgın nedeniyle iki yıldır yapılamayan dünyanın en büyük halk şenliği Oktoberfest, yine tehlikeye girdi.

1810 yılından bu yana gerçekleştirilen ve bu yıl 17 Eylül’de yapılması planlanan Oktoberfest için hazırlık aşamasına çok az bir zaman kala konuyu gündeme getiren Reiter, “Ukrayna’da savaş devam ederken ve her gün insanlar ölürken oturup bira içilmesini, atlıkarıncaya binerek eğlenilmesini düşünemiyorum” dedi.

Münihli bira üreticileri ile festival başkanı Clemens Baumgaertner (CSU) ise iki yıldır yapılamayan şenliğin tekrardan iptal edileceği yönündeki açıklamalara karşı çıktı. Festivalin iptal edilmesinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in amaçlarına hizmet edeceğini belirten Baumgartner, “Kimsenin Ukrayna savaşını unuttuğu yok ancak insanlara da sevinç ve perspektif sunmanın vakti geldi” dedi.

Resmi kararın gelecek haftalarda alınacağını belirten Baumgartner, Koronavirüs salgını nedeniyle zaten kısıtlamaların olacağını vurguladı. Festivalde çadır kuran bira üreticileri ile lunapark hizmeti sunan kuruluşlar da Reiter’e karşı çıkarak şenliğin üçüncü kez iptal edilmesi durumunda ayakta kalmalarının zor olacağını açıkladı

Kaynak: Hürriyet Avrupa-Ali Mercimek
Fotoğraf: Unsplash

HABERE YORUM KAT