Öğrenciler için 200 Euro enerji sabit oranı: Parayı ne zaman alabilecekler ?

Öğrenciler için 200 Euro enerji sabit oranı: Parayı ne zaman alabilecekler ?

Almanya'da hükümetin öğrenciler için açıkladığı tek seferlik 200 Euroluk yardımı eleştiri oklarının hedefi oldu.

Öğrenciler için enerji ödeneğinin ödenmesi yaklaşıyor. Saksonya-Anhalt eyaletinden yapılan basın açıklamasına göre, öğrenciler ve teknik öğrenciler 15 Mart'tan itibaren 200 euroluk tek seferlik ödeme için başvurabilecekler.

İki haftadan kısa bir süre içinde, öğrenciler ve teknik okul öğrencileri federal hükümetin bir defaya mahsus ödemesi için kayıt yaptırabilirler  ancak faydalanacak olanlardan yalnızca çoğu kişi başvuru için gerekli hesaba sahip değil

İçişleri Bakanlığı sözcüsünün cuma günü yaptığı açıklamada, Mart ayının başına kadar yaklaşık 500.000 vatandaşın başvuru için gerekli hesabına sahip olduğu belirtildi. Geçtiğimiz birkaç hafta içinde 100.000'den fazla yeni kayıt oldu. Ancak toplam 3,4 milyon kişi bir defaya mahsus 200 euroluk ödemeye hak kazanıyor.

Trafik ışığı koalisyonu , geçen yıl enerji fiyatları ve yaşam maliyetlerindeki büyük artış karşısında öğrencileri ve teknik okul öğrencilerini rahatlatmak için Kasım ayı sonunda bir defaya mahsus 200 euro ödemeye karar vermişti . Ödeme başlangıçta kış için planlanmıştı .

Emeklilik ödemelerinin aksine, tüm öğrencilerin ve teknik öğrencilerin kaydedildiği bir merkezi ofis bulunmadığından, federal ve eyalet hükümetleri bu amaçla ödeme için bir dijital portal geliştirdi. Federal hükümete göre, çifte ödemeleri önlemek için federal kimlik yoluyla kimlik tespiti gerekli. Aynı zamanda hesap açmanın birçok yolunun bulunduğuna da işaret edildi. Bu, kimlik kartının çevrimiçi işlevi aracılığıyla ve ayrıca Elster vergi portalından bir sertifika veya bir üniversitenin belgesi ile yapılabilir.

Tek seferlik ödeme eleştirisi: "Çok geç, çok az, çok karmaşık"

Etkilenenler, karmaşık başvuru sürecini sert bir şekilde eleştirdiler. Henüz vergi beyannamesi vermeyen veya kimlik kartının çevrimiçi işlevini kullanamayan herkes, örneğin çeşitli makamlara yazarak bu kanıtı elde etmelidir, bu da daha uzun bekleme sürelerinin beklenebileceği anlamına gelir.

Twitter'da bir kullanıcı, "Para ve zaman açısından bir defaya mahsus 200 Euro maliyet için gereken adımların miktarı kesinlikle gülünç derecede bürokratik ve karmaşık" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT