OECD ülkeleri arasında birinciyiz

OECD ülkeleri arasında birinciyiz

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Gençlerin istihdam artışında OECD ülkeleri arasında birinci sırada yer almaktayız” dedi.

ORDU - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ordu Valiliği ve Ordu Üniversitesinin katkılarıyla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından üniversitenin Cumhuriyet Yerleşkesi'ndeki Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda düzenlenen ‘İŞKUR Kampüste' programına katıldı.

"OECD ülkeleri arasında birinci sıradayız"

Bakan Selçuk, “Verilere bakıldığı zaman biz son 10 yılda gençlerin istihdam artışında OECD ülkeleri arasında birinci sırada yer almaktayız. Söz konusu dönemde ülkemiz 582 bin gencin istihdama katılmasını sağlarken, Avrupa’da genç istihdamı 4 milyon azaldı. Yine Avrupa Birliği ülkelerinde genç iş gücü 4 buçuk milyon azalırken, bizler genç iş gücü sayımızı 1 milyon kişi arttırdık. Yine Eurostad verilerine göre Türkiye yüksek öğretim mezunu iş gücünü ve istihdamını da en yüksek oranda arttıran bir ülke. Bu rakamlar bize nicelik olarak arttığımızı ve kuvvetlendiğimizi ifade ediyor.” 

“Ordu’daki iş verenlerimizdeniş isteyeceğiz” 

Selçuk, istihdam hedeflerine hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, Ordu'daki işverenlerden de gençler için istihdam sözü alacaklarını söyledi. Bakan Selçuk, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde istihdamı ve üretimi teşvik eden birçok program da hayata geçirdik son 16 yılda. Burada bugün inşallah Ordu’daki iş verenlerimizden de bu 2 buçuk milyon istihdam sözümüze de söz alacağız, siz gençlerimize iş isteyeceğiz” şeklinde konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum