O tazminat davası gündem oldu! Adam, eski eşine 200 bin Euro ödemek zorunda...

O tazminat davası gündem oldu! Adam, eski eşine 200 bin Euro ödemek zorunda...

Malaga'nın Velez-Malaga kasabasında bir erkek, eski eşine evlilikleri sırasında evde yaptıkları iş ve çocuk bakımı nedeniyle 200 bin Euro tazminat ödemeye mahkum edildi.

İspanya'da muhtemelen bu türden ilk karar: Bir adam eski karısına 25 yıllık ev işi için 204.000 euroluk iyi bir tazminat ödemek zorunda.

Endülüs'ün Malaga bölgesindeki Velez-Malaga kasabasındaki bir İspanyol yargıç, boşanmış bir kadının 25 yıllık evliliği boyunca yaptığı ev işi ve bakımı için tazminat olarak 204.624,86 euro tazminat ödenmesi gerektiğini kabul etti.  

Davada, kadın "evine ve ailesine münhasır bağlılığı nedeniyle olası herhangi bir kariyerden mahrum bırakıldığı" için bu tür bir  tazminatın tanınmasını istedi. Buna karşılık erkek, "evlilik yılları boyunca mal varlığını biriktirdi ve katlanarak artırdı". ifadeleri kullanıldı. 

Gazetede yer alan ifadelerde ''Kadın evliliğinde sadece ev ve çocuklara bakmakla kalmadı, aynı zamanda kocasının yanında çalışmak zorunda kaldı.  Ancak bunun için ne maddi ne de manevi bir takdir gördü.'' ifadelerine yer verildi. 

Kadın yaptığı açıklamada "Banka kartım bile yoktu." dedi. Makale, diğer şeylerin yanı sıra ev, arazi, arabalar ve diğer eşyaların eski eşinin adına kayıtlı olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT