O öğrenci Elon Musk'ı çıldırttı! ''68 bin TL’yi al ve sil...''

O öğrenci Elon Musk'ı çıldırttı! ''68 bin TL’yi al ve sil...''

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk, 19 yaşındaki üniversite birinci sınıf öğrencisinin geliştirdiği yazılımı silmesi için para teklif etti.

Tesla ve SpaceX’in kurucusu olan Elon Musk, 19 yaşındaki ABD’li öğrenci Jack Sweeney’nin geliştirdiği yazılım ile ilgili ilginç bir teklifte bulundu.

Musk’ın özel jetinin konumunu bildiren bir yazılım geliştiren Sweeney’nin bu yazılımı ünlü iş insanını kızdırdı. Özel jetinin konumunun bilinmesinin rahatsız edici olduğunu  ve tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini dile getiren Musk, Sweeney’e bu bildirimleri silmesi için 5 bin dolar (yaklaşık 68.000 TL) teklif etti.

Otomatik hava trafiği kontrol merkezinden alınan verileri eş zamanlı olarak paylaşarak Musk’ın jetinin konumunu aktaran yazılımı geliştiren Sweeney ise Musk’ın teklifini beğenmedi. Central Florida Üniversitesi’nde okuyan Sweeney ise bu teklifi beğenmedi.

Twitter üzerinden otomatik olarak güncellenen ve Musk’ın uçağının kalktığı ya da indiği yerlerin konumunu veren yazılımı geliştiren Sweeney ise, “Bu rakamı 50.000 dolara (yaklaşık 680.000 TL) çıkarma şansın var mı? Hem eğitimim için harika bir destek olur hem de Tesla Model 3 otomobil almama imkan tanır” dedi.

elon-1-8es8.jpeg

Musk’ın bu teklif üzerine henüz ne yanıt verdiği bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT