O baharat Almanya'da geri çağırılıyor! Yasaklı boya tespit edildi...

O baharat Almanya'da geri çağırılıyor! Yasaklı boya tespit edildi...

Almanya'da bir baharat karışımında yasaklı bir boya tespit edilmesi üzerine ürün geri çağırılıyor

Son kullanma tarihi 07/2023 ve parti veya parti numarası 0721 olan 400 gramlık ambalajdaki “ Öz Antep Sumak Sumak baharatı hazırlığı ” geri çağrılıyor .

Ürün geri çağırmayla ilgili bir basın açıklamasında üretici , onaylanmamış bir "Sudan IV" boyası nedeniyle malların pazarlanamaz olduğuna karar verildiğini belirtti. Bu nedenle, gerekçesinde WBZ Nord GmbH'ye göre ürün bir önlem olarak geri çağrılacak.

Baharat karışımı nerede satıldı?

Federal Tüketicinin Korunması ve Gıda Güvenliği Dairesi'ne göre, geri çağırmadan etkilenen "Öz Antep Sumak Sumak baharatı hazırlığı" ağırlıklı olarak Berlin, Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg-Batı Pomeranya, Aşağı Saksonya,. Ren-Vestfalya, Saksonya ve Schleswig-Holstein'da satıldı.

Yukarıda belirtilen baharat karışımını daha önce satın almış olan müşterilerin, değişim ile ilgili olarak ilgili satış noktası ile iletişime geçmeleri gerekiyor. WBZ Nord GmbH, yalnızca yukarıda belirtilen son kullanma tarihine ve ilgili parti/lot numarasına sahip ürünlerin etkilendiğini belirtti.

Federal Risk Değerlendirme Enstitüsü (BfR), web sitesinde “Sudan” boyası hakkında şunları açıklıyor: “Sudan I-IV, gıdada doğal olarak bulunmayan sentetik olarak üretilen azo boyalardır. Bu tür boyalar bu nedenle katkı maddesi olarak kabul edilir ve gıdada kullanım için onaylanmalıdır. Avrupa Birliği'nde izne tabi olarak katkı maddelerine ilişkin genel bir yasak vardır. Sentetik boyalar Sudan I-IV, Avrupa Birliği'nde gıda katkı maddeleri olarak onaylanmamıştır.

Fotoğraf: Unsplash - tamanna_rumee 

HABERE YORUM KAT