Nur Sürer, aldığı ödülü Cumartesi Anneleri'ne adadı

Nur Sürer, aldığı ödülü Cumartesi Anneleri'ne adadı

Sanatçı Nur Sürer, Frankfurt Türk Film Festivali’nde aldığı “Yaşam Boyu Onur Ödülü”nü Cumartesi Anneleri’ne adadı.

Cumartesi Anneleri, sinema sanatçısı Nur Sürer ile İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde buluştu. Buluşmaya çok sayıda kayıp yakını ve insan hakları savunucusu katıldı.

Frankfurt Türk Film Festivali’nde ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ Nur Sürer, ödülünü adadığı Cumartesi Anneleri’ne adadı.

Ödül alınırken konuşma yapan kayıp yakını Maside Ocak, oyuncu Nur Sürer’in uzun yıllardır Galatasaray Meydanı’nda kendilerine destek verdiğini hatırlattı.

Nur Sürer, 'Cumartesi' kelimesinin kendisi için ne kadar önemli olduğunu belirtti ve "O kadar özdeşleşti benim için annelerle. İlk çok az anneydi sonra tabii çok güçlü bir hale geldi. Çalışmadığım bütün Cumartesi günleri Galatasaray Meydanı’na gitmeye özen gösterdim. Cumartesi insanıyım, bunu çok kabul eden biriyim. Hiçbir kaybım olmamasına rağmen hep kendimi annelerin yanında, yüreğimi onlarla atarken buldum. Burada festivalden bir gün önce annelerin Cumartesi Meydanı’na girişini gördüm. Bazen geçerken alkışlıyorum polisleri, ‘bravo burayı kaptınız’ der gibi” dedi.

Annelerle bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu kaydeden Sürer, “Eminim çok uzun olmayan bir zamanda Cumartesi Meydanı’na geri döneriz, ta ki son kayıp kalana kadar” dedi. Ardından ödülünü gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un eşi Cumartesi Annesi Hanım Tosun’a takdim eden Sürer, uzun süre alkışlandı.

Hanım Tosun da, “Bütün analar adına alıyorum. Özellikle çok yaşlı olan Emine ana için bu ödülü alıyorum. Tüm Cumartesi anaları, babaları, insanları adına alıyoruz. İyi ki sizin gibi insanlar var, iyi ki sizin gibi unutturmayanlar var. Biz de unutturmayacağız, bir kayıp kalana kadar hesabını soracağız” sözleriyle hislerini paylaştı.

 

 

HABERE YORUM KAT