Nostradamus'un 'Üçüncü Dünya Savaşı' kehaneti gerçekleşiyor mu?

Nostradamus'un 'Üçüncü Dünya Savaşı' kehaneti gerçekleşiyor mu?

Ünlü kahin Nostradamus'un son kehaneti, dünya çapında büyük bir endişeye yol açıyor. 2023 yılında büyük bir savaşın başlayacağını söyleyen bu kehanet, herkesi tedirgin ediyor.

Nostradamus'un 450 yıl önce yazdığı eserde, 2023 hakkında şu sözler yer alıyor: "Büyük Savaş'ta yedi ay, insanlar kötülük yapmaktan öldü." Bu tahmin, önce Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası ortaya çıkacak bir 3. Dünya Savaşı olarak yorumlanmıştı. Ancak Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik roket saldırıları başlatmasının ardından, Nostradamus'un kehanetinin daha geniş çaplı bir çatışmayı işaret edebileceği düşünülüyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün Twitter üzerinden savaşın başladığını duyurdu. Bu duyuru, Tel Aviv dahil ülkenin farklı bölgelerine 5.000'den fazla roketin atılmasının ardından geldi.

Nostradamus'un kehaneti elbette endişe yaratıyor, ancak geçmişte söylediklerinin her zaman gerçekleşmediği de biliniyor. Örneğin, geçen yıl asteroit çarpması öngören bir tahminde bulunmuş ve yapay zeka robotlarının 2022 yılına kadar dünyayı ele geçireceğini iddia etmişti.

Olayın başlangıcı olarak kabul edilen "Aksa Tufanı" adlı saldırı, Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları tarafından İsrail'e yönelik bir kapsamlı saldırı olarak ilan edilmişti. Bu saldırı sırasında Gazze'den binlerce roket atılmış ve silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu ise Gazze Şeridi'ne onlarca savaş uçağıyla saldırı başlatmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 256 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 1788 kişinin yaralandığını açıklamıştı. İsrail basını ise saldırılar sonucunda şu ana kadar 300 İsraillinin hayatını kaybettiğini ve ülke genelinde 1864 kişinin yaralandığını bildirmişti. Bu gelişmeler, dünya genelinde büyük bir endişe kaynağı olarak sürüyor.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum